Dombi szíve-lelke, Waltner kifakadt, Kuttor és a hit - reakciók

Szabó megköszönte a szurkolóknak, Boris csalódott, Hornyák és a játékosok becsülete.

Forrás: molfehervarfc.hu

Három mérkőzést rendeztek szombaton az NB I 7. fordulójában. Nézzük, hogyan értékeltek az edzők a lefújás után!


KECSKEMÉT-PAKS 3-1

Szabó István (KTE): "Amikor a sorsolást megkaptuk, kialakítottunk egy stratégiát. Elhatároztuk, hogy amikor a bajnokság szerda-szombat ritmusban folytatódik, többet fogunk rotálni, mert amikor modelleztük a heti három meccset, akkor láttuk, hogy az sok a csapatnak. Szerencsések voltunk, hogy két szombati találkozót játszhattunk itthon, és szerdán utaztunk idegenbe. Nem adtuk fel a Fehérvár elleni összecsapást sem, mert az tiszteletlenség lett volna, de akkor több olyan játékos is lehetőséget kapott, aki azelőtt kevesebbet. A Paks ellen heten is a kezdőben kaptak helyet, akik szerdán nem léptek pályára. Ez meglátszott az első pillanattól, hiszen kiválóan kezdtünk, frissebbek voltunk. A kihagyott helyzetek azonban megfogtak minket, így az első félidő végén sokszor önfeláldozóan kellett belevetődnünk a paksi lövésekbe. A szünetben megbeszéltük, hogy a második játékrészben Katona Bálint és Banó-Szabó Bence is többet fusson be üres területekbe, vezessék rá a védőkre lendületből a labdát. Nagyszerű érzés, hogy minőségi játékosaink vannak a padon. Szabó Levente kiváló formájának is nagyon örülök, és minden játékosomnak gratulálok! A szurkolóinknak ismét köszönjük a nagyszerű támogatást!"

Waltner Róbert (Paks): "Nagyon csalódott vagyok. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen bajnoki rajt után ilyen teljesítményt nyújtunk az utolsó két találkozónkon. Abban bíztam, hogy tanultunk az előző mérkőzésünkből, és nem esünk ugyanabba a hibába. Sajnos nem így lett. Gratulálnunk kell a Kecskemétnek, megmutatták, hogy akarattal és küzdéssel milyen eredményeket lehet elérni. A hazaiak ma ebben fölénk nőttek, ami rendkívül bosszant, mert én ebben hiszek. Nem az a típusú edző vagyok, aki feladja, és a játékosoknál is azt szeretném elérni, hogy sokkal több akarattal, futással és alázattal futballozzanak. Az alap, hogy a mentális rész mindig rendben legyen, akárhogy is megy a játék, nálunk ma ez újfent nem volt meg, ennek köszönhetjük a vereséget. Rosszul kezdtük a mérkőzést, majd Windecker kiválása is megzavarhatta a csapatot, hiszen az egyik legharcosabb játékosunkról van szó. Nem szeretnék ugyanakkor kifogásokat keresni, mert egy ilyen meccs után nem lehet. Sajnos rendre visszatérnek azok a problémáink, amiket folyamatosan kielemzünk a hétköznapokban. A következőkben átgondolom, miben hibázhattam, és megpróbálom megtalálni a kiutat, hogy a bennünk található képességek a mérkőzések alkalmával is kijöjjenek. Az ugyanakkor biztos, elsősorban a fegyelmen, a koncentráción, a hozzáálláson kell változtatni."


VASAS-PUSKÁS AKADÉMIA 1-1

Kuttor Attila (Vasas): "Azt gondolom, igazságos döntetlen született. Bosszantó, hogy megint vezetést szereztünk, a kezünkben volt a lehetőség, hogy megnyerjük a mérkőzést, és mégsem sikerült. Az pozitívum, hogy a Ferencváros ellen is és ma is pariban tudtunk maradni végig, de hiányzik az a stabilitás, ami által meg tudjuk őrizni a vezetésünket. Ebben mindenképpen fejlődnünk kell, mivel ez volt az ötödik mérkőzés, amin nem tudtuk megőrizni a vezetésünket. Stabilabban kell lehoznunk a kritikus perceket, addig fogjuk kitenni a szívünket-lelkünket a pályára és addig nem szabad elveszítenünk a hitünket, amíg ez végül sikerülni fog!"

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): "Hiányolom az első félidei játékunkból, hogy az elején mi nyomtunk és mégis az ellenfelet hagytuk előnyhöz jutni. Rendben volt a játékunk, de nem voltunk veszélyesek a Vasas kapujára. A hazaiak kihasználták egy hibánkat, én ezt a saját védőim számlájára írom. Hangsúlyozom, hogy mi is passzívak voltunk, gólhelyzetet nem tudtunk teremteni. A letámadás hiányzott az első félidőben, ami a második játékrészben már működött. Voltak is helyzeteink, beadásaink, illetve az ellenfélnek is a végén egy nagyobb ziccere, de úgy éreztem, a második félidőben mi uraltuk a pályát. Azt kell mondjam, az eredmény igazságos, többet vártam a csapatomtól, de a játékosok becsületére szóljon, hogy fel tudtak állni hátrányból, ez bizonyítja, hogy a csapat belső ereje és akaratereje óriási."


DVSC-MOL FEHÉRVÁR FC 1-0

Dombi Tibor (DVSC): "Természetesen az alap dolgokat elmondtuk a játékosoknak, a videóelemzőnk is kielemezte a Fehérvárt, de tudtuk, hogy nem ezen fog múlni. Inkább azon, hogy emelt fővel, egymást kisegítve, sokat melózva játszottunk. Nincs olyan játékos, akibe bele tudnék kötni. A támadó játékosok is példát mutattak azzal, hogy visszazártak védekezésben, és persze kellettek nagy védések és szerencsésen is pattantak a labdák, de nagyon sokat tettünk ezért. A legjobb pillanatban rúgtuk a gólt, a cseréink is jól szálltak be, minden játékossal elégedett lehetek. Bebizonyítottuk, hogy akarattal és szívvel mindent el lehet érni.”

Michael Boris (MOL Fehérvár): "Gratulálok a Debrecennek a győzelemhez! Előzetesen is tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, hiszen edzőt váltottak a hazaiak, ez pedig az ellenfél játékosainak extra motivációt jelentett. Az első félidőben megvoltak a momentumaink, gondolok itt például Palkó szabadrúgására vagy Budu emelésére, de a ráadásban nagyon rossz pillanatban kaptunk gólt. A második játékrészben mindent kitettünk a pályára, de nem sikerült gólt szereznünk. Ki kell elemeztünk a történteket. Rendkívül csalódottak vagyunk, a Kecskemét elleni győzelem után mindenképp felfelé szerettünk volna elindulni a tabellán. Dolgozunk tovább, hogy jól teljesítsünk a bajnokságban, a jövő heti meccsre való felkészülésre hosszú idő után egy teljes hét áll majd rendelkezésünkre, ahol végre már mindenkire számíthatok majd, Makarenkóra a kéztörése és Kastratira a pénteki kisebb sérülése után is.”

Legfrissebb híreink