Dombi hiányérzete, Waltnerék gondjai, Boris önkritikus volt - reakciók

Pozitívumról beszélt a Honvéd edzője.

Forrás: paksifc.hu

Az NB I-ben szombaton három meccset rendeztek. A Paks a Loki ellen gyűjtötte be a három pontot, a Honvéd-Kecskemét remivel zárult, míg a Vidi a Mezőkövesdet fektette két vállra. Cikkünkben összeszedtük az edzői értékeléseket.

Paks-DVSC 1-0

Waltner Róbert: "Gratulálok a csapatnak! Tudtam, tudtuk, hogy nem az az igazi arcunk, amit az elmúlt héten mutattunk, ezt ma mindenki bebizonyította. Nagyszerű csapatmunkát végeztünk, fegyelmezetten futballoztunk. Igazi csapatként arattunk fontos győzelmet, amiből mindenki kivette a részét. Voltak gondjaink, hiszen jó pár sérültünk lett a mérkőzésre, Nagy, Haraszti, Szabó és Sajbán sem tudta vállalni a játékot. Jobb hátvédünk egy belső védő volt Kinyik személyében, illetve a bal hátsó védőnket egy jobb alakította, Osváth. Mindenki remek teljesítményt nyújtott, egységes csapatként nyertük meg a találkozót. Volt öt-tíz perc, mikor vendégeinknek is akadtak helyzetei, ha ezeket kihasználják, szorosabb lehetett volna az eredmény. Ha Balogh kapufája vagy Varga fejese ugyanakkor a DVSC kapujában köt ki, hamarabb is lezárhattuk volna a mérkőzést. Büszke vagyok a fiúkra, hogy végig megtartottuk az előnyünk, de legfőképpen a mutatott hozzáállásukra. Ma mindenki százhúsz százalékot vitt ki a pályára. Minden meccsnek van lélektana, ez a mai összecsapásunk más volt, mint az utolsó kettő. Ma jó mentalitással, fegyelmezett futballal, kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót, pedig a DVSC pontrúgásai mindig veszélyesek. Örülünk ennek a győzelemnek, már csak azért is, mert most két hét bajnoki szünet jön, és nem volt mindegy, milyen szájízzel várjuk hosszan a következő fordulót."

Dombi Tibor: "Nem volt színvonalas meccs, inkább küzdelmes. Nem voltunk sajnos lelkesebbek, mint a Paks, játékban sem tudtunk föléje nőni. Kellett volna még egy kis plusz. Megcsinálta mindenki a dolgát, de valami hiányzott."

Honvéd-Kecskemét 0-0

Tam Courts: "Nem feltétlen volt ez egy élvezetes mérkőzés, viszont a játékosokat nem érheti kritika abból a szempontból, hogy küzdöttek és hajtottak végig. Néhol a minőség hiányzott a játékból. Mindkét csapat rövid időn belül játszotta sokadik meccsét, ez érezhető volt, viszont az erőfeszítés és a küzdőszellem megvolt. Pozitív, hogy zsinórban három meccsen nem kaptunk gólt, illetve gyűjtöttünk pontot, a kreativitást és a kockázatvállalást viszont hiányoltam."

Szabó István: "Szeretem visszanézni másnap a meccset, akkor hitelesebb értékelni, de igazságosnak érzem az eredményt. Mi is és a Honvéd is tehetünk róla, hogy inkább a küzdelem dominált, nem a látványos játék, egy-egy nagyobb helyzet adódott talán mindkét oldalon. Gyűrték egymást a csapatok, kicsit többet vártam, de azt mondtam a meccs előtt, hogy pontot, pontokat szeretnénk szerezni. Egyet végül sikerült, így elégedettek vagyunk."

MOL Fehérvár-Mezőkövesd 2-1

Michael Boris: "Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk azt el kell ismerni. Öt védővel játszott a Mezőkövesd, átadták nekünk a kezdeményezést jogát. A jobb oldalunk aktívabb volt, mint a bal és szereztünk is egy szép gólt. A második játékrész elején elkerülhető gólt kaptunk, utána nagyon meg kellett küzdenünk a győztes gólért. Nem voltunk elég pontosak, sok hiba csúszott az átadásokba, hol pontatlan volt a labda, hol hosszú…Ez most egy ilyen időszak, nem szárnyalunk, de nagy erőfeszítést tettek a játékosok a győzelemért, aminek meg is lett az eredménye. A meccs végére támadóbb felállással játszottunk a cserék után, középen Lednev volt, baloldali szárnyvédőt Palkó játszott talán életében először, így is adott egy nagyon szép gólpasszt, elől pedig már két csatárral támadtunk. Tény, hogy voltak a Mezőkövesdnek is helyzetei, de nekem végig a győzelem járt a fejemben. A három pont meg is lett, annak lehet is örülni, a mutatott játéknak ma nem feltétlen."

Híres Gábor: "Próbáltuk ugyanúgy felkészíteni a csapatot a mai meccsre, ahogy eddig. A taktikával, erőnléttel eddig sem volt probléma, szerintem ma sem, a szerencsével hadilábon állunk továbbra is. Stabil védekezésből igyekeztünk kontrával, vagy kombinációs játékkal felvinni a labdát a Vidi kapujáig, ez néha sikerült is, a fiúk csinálták becsülettel a dolgukat, voltak jó egyéni teljesítmények. Talán három nagyobb hibát vétettünk, ebből két szép gólt szerzett a Fehérvár. Sajnálom ezt, mert azt nem állítom, hogy megnyerhettük volna. ameccset, de érzésem szerint a döntetlenre rászolgáltunk volna."

Legfrissebb híreink