Doll és Rossi is megszólalt Szoboszlai lehetséges csapatváltásáról

A német tréner játékosként már volt ilyen helyzetben.

Forrás: DIGI Sport / Sport24

A Sport24 az alábbi jegyzetet küldte a honlapunknak:

,,Doll Szoboszlairól: „Nem mondom, hogy a Lazio túl nagy ugrás lenne, de…”

Milan, Lazio, Liverpool, Leicester? Egyre több topcsapattal hozták hírbe az utóbbi időben a legértékesebb magyar labdarúgót, Szoboszlai Dominikot. Arról viszont már megoszlanak a vélemények, hogy tényleg tovább kellene-e állnia az osztrák bajnokság újraindulása brillírozó, 20. életévében lévő salzburgi támadónak. Marco Rossi szövetségi kapitány szerint jobb, ha Ausztriában rendre kezdőként játszik, de a volt Lazio-klasszis Thomas Doll is úgy véli, kétszer is érdemes meggondolnia Szoboszlainak, hogy miként dönt.

„Szoboszlai egy 20 éves labdarúgó, aki jó úton jár afelé, hogy még többet fejlődjön, de ehhez rendszeresen játszania kell. Ha elmegy egy olyan csapathoz, ahol egyszer játszana, majd kétszer a kispadon ülne, akkor csak lassabban fejlődne. Számunka az a jó, ha minél gyorsabban fejlődik, és erre Salzburgban igenis megvan a lehetősége” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek Marco Rossi.

Thomas Doll szerint az is fontos, hogy ne a pénz legyen a motiváló tényező. "Ami fontos, hogy most van egy csapata, ahol rendszeresen játszik. A kispadon ülni - nos, az nem segíti elő a fejlődést. Néha talán jobb várni egy-két évet, főképp, hogy a Salzburgnak nagyon jó a klubfilozófiája. Szoboszlai jó pillanatban van, mesterhármast ért el, előtte is gólt lőtt, és tagja a válogatottnak. A számára fontos emberekkel meg kell beszélnie, hogy melyik a legjobb pillanat a váltásra, és fontos, hogy a fő kérdés ne a pénz legyen, sokkal inkább a fejlődési lehetőségek.”

A volt Ferencváros-edzőnek is volt pár nagy klubváltása játékosként, így átérzi Szoboszlai mostani helyzetét. „Én is hasonló helyzetben voltam, amikor kicsit idősebb koromban, 24 évesen döntenem kellett, amikor is először Nyugat-Németországba, a Hamburgba, majd a Lazióba szerződtem. De ő még nagyon fiatal, és végig kell gondolnia azt is, hogy egy nagyobb csapatnál óriási lehet a konkurencia, így ez megnehezíti a helyzetét - még akkor is, ha ő egy nagyon-nagy tehetség. De biztos vagyok benne, hogy jó döntést fog hozni.”

Ezek szerint a Lazio túl nagy ugrás lenne? "Nem, nem mondom, hogy a Lazio túl nagy lépés lenne a számára, de ha megnézzük a csapat középpályássorát; olyan játékosok alkotják, akik akár olasz bajnoki címre vezethetik a rómaiakat. Ez is jelzi, hogy egy remek csapatról van szó. De a játékos úgyis érzi belül, hogy elég erősnek érzi-e magát a váltáshoz, és ahhoz, hogy megnyerje a csatát a csapatba kerülésért vívott harcban" – tette hozzá Doll a digisport.hu-n megjelent interjúban."

Legfrissebb híreink