Doll a Fradi BL-főtáblájáról hatalmas vereségeket hozott fel példának

Budapest – Előbb nevetett, dicsért, majd öniróniával válaszolt az nb1-hu-nak.

Forrás: Farkas Zsolt/ nb1.hu

Tegnap élő videóközvetítésben számoltunk be az nb1hu-n és a Facabeook-oldalunkon a Fradi sajtónapjának a fejleményeiről. Thomas Dollnak, az FTC vezetőedzőjének azonban ismét érdemes (ha nem is szó szerint), újra felidézni néhány érdekesebb válaszát, de a videót is érdemes végig megtekinteni. A sajtótájékoztatót úgy kezdte, hogy előbb hosszan nevetett, megdicsérte a kérdésünket, majd öniróniával válaszolt.

 

Amikor azt kérdeztük, hogy a kupakudarca miatt elkeseredett vagy nagyon motivált Debrecenre számít-e a hétvégén, a következőket válaszolta.

„Azért jó a kérdés, nagyon jó kérdés, mert jelenleg mi varázslatos, szép futballt játszunk. Most az a legfontosabb, hogy csak magunkkal foglalkozzunk.  Vissza kell találnunk a helyes útra és vissza kell szereznünk az önbizalmunkat. Ez most a legfontosabb feladatunk, ebben a helyzetben másodlagos, hogy ki az ellenfél.”

 

 

A hibáiról

 „Ha hibáról beszélünk, abban biztosan hibáztam, hogy rosszul mértem fel a bajnokság előtt a játékosok állapotát. Azt gondoltam, hogy ugyanolyan ritmusban tudjuk majd kezdeni a bajnokságot, mint ahogyan tavaly befejeztük.  Ez nem sikerült.  Természetesen, mint a csapat vezetőedzője vállalom a felelősséget. Amikor süt a nap és jönnek az eredmények, akkor sem sajátítom ki a sikert.  Valamit azért tegyünk tisztába: még mindig a második helyen állunk. Nézzük meg, hogy honnan indultunk két és fél éve és milyen utat jártunk be. Olyan érzésem van, mintha sokan a földrengéshez hasonlítanak azt, ami velünk történt.  Túl gyorsan akarunk nagy eredményeket elérni. Folyamatosan hallom, hogy a Ferencvárosnak a BL főtábláján lenne a helye. Nézzük meg, hogy a Legia vagy a Rosztov milyen eredményeket ért a hétközi BL-csoportmeccseken, ráadásul mi messze vagyunk még ezektől a csapatoktól. Ebben a szezonban nagyon keményen kell azért dolgoznunk, hogy harcban legyünk a bajnoki címért.

 

Az állandó jellegű sérülésekről

„És akkor még nem beszéltünk a nehezítő körülményekről, a sérülésekről: Gera Zoli, Lovrencsics, Hajnal Tomi, Pintér Ádám és Böde Dani is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódott a szezon során, ráadásul az Eb-n is többen szerepeltek, így nem voltak megfelelő állapotban a rajtra. Távozott Nagy Ádám és  Lamah, télen elmegy Nagy Dominik is, az új játékosok pedig még nem tudtak megfelelően integrálódni a csapatba, időre van szükségük.”

 

Legfrissebb híreink