Dobogó vagy csak a bentmaradás? - ELŐZETES

Lépést kell tartani.

Forrás: molfehervarfc.hu

A második vasárnapi meccsen Mezőkövesdre látogat a Videoton.

Nagyon rossz szériában van a hazai csapat, sorozatban háromszor szenvedett vereséget. A Kövesd tavaly a végsőkig harcban volt a dobogóért, de jelenleg csak a 11., kieső helyen áll, 7 egységgel. A mérkőzés előtt Kuttor Attila elmondta, hogy szeretnék megszakítani ezt a rossz szériát:

,,Úgy érzem, hogy mezőnyben egyenrangú ellenfelei voltunk az Újpestnek, viszont a kapu előtt hiányzott egy kis plusz a játékunkból. Összességében nem futballoztunk rosszul a mezőnyben, de a támadó harmadban voltak hibáink. Nagyon bízom benne, hogy a kapuk előtt minél hamarabb eredményesek leszünk, ez fontos lenne ahhoz, hogy pontokat szerezzünk. A 12 csapatos bajnokságban nincsenek könnyű találkozók, ráadásul most a tavalyi ezüstérmes, az Európa Ligában is jól szereplő MOL Fehérvár ellen lépünk majd pályára. Ellenfelünk jó formában várhatja a találkozót, hiszen idén még nem szenvedett vereséget a bajnokságban. A fehérváriak keretét kiváló képességű játékosok alkotják, bárki képes lehet eldönteni egy-egy mérkőzést, ezért nagyon koncentráltan kell majd játszanunk az elsőtől az utolsó percig. Becsülettel dolgoztunk ezen a héten is, alaposan felkészültünk ellenfelünkből, bízunk benne, hogy eredményesek tudunk majd lenni. Napról napra megpróbálunk fejlődni és előrelépni ez az eredményességhez nagyon fontos. A legutóbbi három bajnoki mérkőzésünket elveszítettük, és szeretnénk megszakítani ezt a rossz sorozatot."

A Vidi még veretlen ebben a bajnokságban, 3 győzelemmel és 3 döntetlennel eddig 12 pontot gyűjtött a fehérvári csapat. A legutóbbi fordulóban a Honvéd vendégeként botlott, most ezt javíthatja ki. A Vidinek pontokra van szüksége ahhoz, hogy tudja tartani a lépést a Ferencvárossal. Márton Gábor elismerően beszélt az ellenfél csapatáról, valamint kiemelte, hogy jelentős a mérkőzésen a tét:

,,A Mezőkövesd csapatát kiváló játékosok alkotják. Igaz ugyan, hogy az előző három fordulóban zsinórban három vereséget szenvedtek, de ez egyben azt is jelenti, hogy éhesek a sikerre, javítani szeretnének a mérlegükön, és ezt éppen ellenünk tehetik meg. Hogyha ránézünk a statisztikákra, láthatjuk, hogy a Mezőkövesd kapta a második legkevesebb gólt a bajnokságban, ebben a tekintetben még nálunk is jobb mutatóval rendelkeznek. Nem vehetjük félvállról a mérkőzést, alaposan fel kell készülnünk a találkozóra mind mentálisan, mind fizikálisan. A Honvéd elleni döntetlenünk után számunkra is jelentős téttel bír a vasárnapi összecsapás, győztesen kell elhagynunk a pályát, mindent meg kell tennünk a győzelemért."

Legfrissebb híreink