Döbbenet: erőn felül teljesít a Honvéd, de az edző menesztését követelik

Ha neki mennie kell, akkor mindenkinek.

Forrás:

Habár a labdarúgásban is vannak (néha) csodák, és ezt Magyarországon éppen a Honvéd bizonyította be a bajnoki címével a leginkább az elmúlt időszakban Marco Rossi irányítása alatt, azért a modern foci legfontosabb alaptézise a mi bajnokságunkra is egyre jobban rányomja a bélyegét. Ez a tétel pedig arról szól, hogy amelyik csapatnak a legtöbb pénze van, az esetek 80, de inkább 90%-ban a legerősebb, amelyiknek meg a legkevesebb, az meg a leggyengébb. És ezt tényleg nagyon nehéz elfogadni, szívből értékelő szurkolóként, de attól még így van.
 
A költségvetés tehát megkerülhetetlen tényező, és ha figyelembe vesszük az élvonalbeli gárdák büdzséjét, akkor bizony kijelenthető, azzal, hogy a Honvéd negyedik helyen áll a bajnokságban és bejutott a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé, bizony, kicsit még erőn felül is teljesít. Ezért írja azt hónapok, de inkább évek óta az nb1.hu, hogy a szakmai stáb és a játékosok is minden elismerést, támogatást megérdemelnek.
 
És ezt azért fontos egyébként mindig, most meg pláne hangsúlyozni, mert a következő Facebook-bejegyzésre bukkantunk Supka Attila vezetőedzővel kapcsolatban.
 

Ugye a legegyszerűbb megoldás egyből az edző távozását követelni, mert ebbe az indoklásba nem kell belegondolni, de legalább szívből jön. Supka Attila, ugyanúgy, mint a többi edző, nem passzol és helyezkedik rosszul a meccseken, nem hagy ki helyzeteket, nem engedi az ellenfél játékosának, hogy gólt rúgjon. Persze mindig fájó a vereség, pláne az utolsótól, de mint jeleztük, a modern foci lényege az, hogy annyira erős az esetek döntő többségében egy futballcsapat (többi csapatsportágban is így van ám), amekkora a költségvetése.
 
Ettől függetlenül a Honvédnak illett volna megvernie a Haladást, de a szombathelyiekkel kapcsolatban meg tudni kell, tavasszal meccsről-meccsre nyújtottak jobb teljesítményt, már a legutóbbi fordulóban, a Vidi otthonában is nyerhettek volna, mert egy-egy meccsre felborulhat ha a papírforma, ha egy csapat összeáll, jobb formába lendül az ellenfél meg hullámvölgybe kerül (a mindenkori teljesítmény nem állandó tényező, nem minden játékos és csapat játszik mindig ugyanúgy, a tudáskülönbség távlatokban/fordulókban mutatkozik meg). Akkor nem nyertek, most viszont igen. Nem is repdesett a boldogságtól Supka Attila a meccs után:
 
„Úgy kezdtünk a mérkőzést, ahogy szerettünk volna: birtokoltuk a labdát, az ellenfél térfelén tartottuk, ha pontosak a beadásaink, akkor lehettek volna lehetőségeink. De egy hibánkat megint kihasználta az ellenfél, lekontrázott minket, ami meghatározta a folytatást, addig viszont nem is nagyon jöttek át a térfelünkre. A második félidőre türelemre intettem a csapatot, de minden szituációt, amiből gól lehetett volna, túlhúztunk, de ami még nagyobb baj, hogy a cseleket sem mertük bevállalni a támadásainknál. Az egyenlítés után úgy gondoltam, hogy gólokkal tudunk nyerni, voltak is lehetőségeink, de rossz döntéseket hoztunk. A végén is mentünk előre, de lekontráztak minket. Nagyon rosszul sikerült ez a mérkőzés.”
 

Supka egyénként a mérkőzés lefújása utáni sajtótájékoztatóján meg is kapta a kérdést, hogy nem hitték-e el túlságosan a játékosai azt, hogy az egyenlítés után meglesz a győzelem. A tréner azt mondta, véleménye szerint ez nem így volt, mert magasabb tempóra kapcsoltak, folyamatosan mentek előre, de az utolsó pillanatban rossz döntéseket hoztak meg.
 
Hangsúlyozzuk, az utolsó pillanatban a játékosok hozták meg a rossz döntéseket a pályán és nem a vezetőedző.
 
Tehát, ha Supkának mennie kell(ene), akkor bizony mindenkinek vele kell(ene) tartania, aki pályára lépett tegnap a Kispest mezében...

Legfrissebb híreink