Diósgyőr-Mezőkövesd: közel 400 perc után

Az első gól öröme.

Forrás: Mezőkövesd Zsóry/Facebook

DVTK-Mezőkövesd 2-2 (1-1)

Ezen a héten már másodszor találkozott a két csapat egymással. Kedden a Magyar Kupában Pintér Attila csapata 2-0-s győzelmet aratott, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. 

A Kövesdnek már a 14. percben megszakadt egy szép sorozata, ekkor Milovic szerezte meg az első találatát az NB I-ben. Ezt megelőzően a mezőkövesdi védelem legutóbb december elején a ZTE otthonában kapitulált (ekkor 3-szor), vagyis 384 minutum után zördült meg ismét házon kívül Pintér csapatának kapuja. Milovichoz hasonlóan az egyenlítő Chrien is első ízben köszönt be a magyar bajnokságban. 

Az első gólnak örülhettek tehát a légiósok, de egyikőjük boldogsága sem lehet felhőtlen, hiszen az összecsapás döntetlennel zárult. 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: SZAPPANOS PÉTER

A 72. percben Drazsics az ötös közelében került óriási helyzetbe, de Szappanos hatalmas bravúrt mutatott be. Ez a hárítás is nagyon kellett a kövesdi pontszerzéshez.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: NESZTEROV HIBÁJA

A mezőkövesdi játékos kezezése miatt büntetőt kapott a DVTK, de Farkasnak köszönetet mondhat, hiszen nem kaptak ki. 

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

14. perc: Hegedűs szögletére remekül érkezett Milovic, aki 6 méterről a mezőkövesdi kapu bal oldalába küldte a labdát. 1-0!

27. perc: Cseri beadása után Jurina fejelt Chrienhez, aki 10 méterről lőtt a bal alsóba. 1-1!

83. perc: Neszterov kezezése miatt tizenegyest kapott a DVTK. Ivanovszki a jobb alsót célozta meg, és nem is tévedett. 2-1!

88. perc: Egy beadást Cseri csúsztatott meg, majd Farkas fejese kötött ki a hazai kapuban. 2-2!

KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Diósgyőr a következő fordulóban a listavezető Ferencváros otthonában vendégeskedik (ezt a meccset kedden rendezik meg), míg a Mezőkövesd a Zalaegerszeget fogadja szerdán.

JEGYZŐKÖNYV


Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (1-1)
Miskolc, zárt kapus, v.:
Pintér
gólszerzők: Milovic (14.), Ivanovski (84., 11-esből), illetve Chrien (27.), Farkas (88.)
sárga lap: Suljic (38.), Pikk (55.), Drazic (82.), illetve Neszterov (84.)
Diósgyőri VTK: Malenica - Milovic, Hegedűs J. (Zivulic, 62.), Soldo - Grgic, Márkvárt, Max (Roshi, a szünetben), Marin (Pikk, a szünetben) - Grozav, Vanecek (Drazic, a szünetben), Suljic (Ivanovski, 73.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Farkas, Neszterov, Katanec, Vadnai - Chrien (Nagy D., 70.), Karnyicki, Besirovic (Vojtus, 87.) - Cseri, Jurina, Vutov (Rui Pedro, 58.)

A tabella a linkre kattintva érhető el

FRISSÍTÉS:

22.32:

DVTK-Mezőkövesd: Zekic keresi, Pintér szurkol - reakciók - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink