Díjat kapott a DAC és Kalmár, segítséget kér a Puskás Akadémia

Így lehet bejutni a Derbire.

Forrás: fradi.hu

DAC
A koronavírus miatt néhány hónapos csúszással, tegnap este került sor a 2020-as városi sportdíjak átadására. A csapatok között a DAC futballcsapata végzett az élen, az egyéni kategóriában Kalmár Zsolt nyert.

Idén hatodik alkalommal díjazta Dunaszerdahely város önkormányzata az előző év kiemelkedő sportteljesítményeit. Ezúttal is 5 kategóriában hirdettek nyertest: egyéni, ifjúság 15 éves korig; egyéni, ifjúság 15–20 éves korig; egyéni, felnőtt; csapat, valamint edző.

A Csapat kategóriában a következő sorrend alakult ki:
1. DAC 1904 felnőtt labdarúgócsapat

2. Megy sport (atlétika)
3. Sportujsnami (akrobatikus rock´n´roll)

Együttesünk a 2019/20-as idényben 3. helyen végzett a Fortuna ligában, amivel a klub fennállása során első ízben lett háromszor egymás után dobogós. 2020 őszén a DAC több klubrekordot is felállított: az európai kupaküzdelmekben két ellenfelet is búcsúztatott, első 8 bajnoki mérkőzését megnyerte (ez egyben szlovákiai rekord is), 11 fordulón keresztül vezette a tabellát, az addigi legtöbb pontot, győzelmet és gólt szerezte. A sárga-kékek négy labdarúgója hozzájárult ahhoz, hogy országának válogatottja kijutott a labdarúgó Európa-bajnokságra.

A felnőtt egyéni sportoló kategória díjazottjai:
1. Kalmár Zsolt (labdarúgó)

2. Hakszer Balázs (birkózó)
3. Gányovics Balázs (birkózó)
4-5. Peter Plavec (hosszútávúszás), Nyáry Richárd (hosszútávúszás)
6. Petényi Tamás (sakkozó)

Kalmár Zsolt a DAC labdarúgócsapatának csapatkapitánya, legtöbb gólt szerző játékosa és vezére volt a 2019/20-as idényben, amikor a sárga-kékek bronzérmesek lettek a Fortuna ligában, a következő bajnokság őszi szezonját pedig a 2. helyen zárták. A Fortuna liga InStat statisztikája alapján a liga legjobbja, míg a Šport napilap szerkesztőinek pontozása alapján a 2020/21-es bajnokság őszi idényének legjobbja lett. Ősszel a Fortuna liga legjobb góllövője volt, továbbá segítette több klub- és ligarekord felállítását. A magyar válogatott stabil kezdőjátékosaként nagyban hozzájárult a nemzeti tizenegy 2020-as Európa-bajnokságra való kijutásához.

PUSKÁS AKADÉMIA
Egy szurkolónk számára keresünk véradókat, hogy továbbra is jó egészségnek örvendve kísérhesse a csapatot a mérkőzésekre.

Piroska 2014 óta hűséges támogatója csapatunknak, azóta minden meccsre igyekszik kilátogatni, Zalaegerszegtől Kisvárdáig bárhová elkíséri a fiúkat. Most ő szorul támogatásra, mert októberben csípőműtétje lesz, amire már nagyon régóta várt. Véradókra lenne szükség, ezért szeretnénk segítségért fordulni a szurkolókhoz, játékosokhoz, edzőkhöz.

Irányított véradásról van szó, azaz bármely erre szakosodott helyszínen le lehet adni a vért Piroskának. A+-os a vércsoportja, de minden vércsoport megfelel a célnak, mert így egy másik rászoruló is jól jár. 18-60 év között bárki adhat vért, aki egészséges. Személyigazolvány, lakcímkártya és TAJ-kártya szükséges a vércsoport megadásán túl, illetve ki kell tölteni egy nyilatkozatot a támogatni kívánt beteg adataival.

Név: Keresztes Andrásné

Leánykori neve: Vass Piroska

Édesanyja neve: Dezső Katalin

Születési hely és ideje: Baracska, 1948.06.20.

Taj-száma: 063112380

Vértípusa: A+

Cím: 2471, Baracska, Templom u. 2.

Kórház: Székesfehérvár, Szent György Kórház

Műtét időpontja: 2021.10.19. 

Az operációra Székesfehérváron kerül majd sor, a legközelebb eső Területi vérellátóban (Seregélyesi út 3.) hétfőtől-csütörtökig 8 és 15 óra között, pénteken 8 és 14 óra között fogadják a véradókat. 

Kérünk mindenkit, segítsünk Piroskának! Kevés a közeli hozzátartozója, így nagy szüksége van az összefogásra.

FERENCVÁROS
A 2021/2022-es szezon első Újpest elleni mérkőzését szeptember 26-án rendezik meg a Groupama Arénában.

Bajnoki címvédő férfi labdarúgócsapatunk 2021. szeptember 26-án, vasárnap 17.00-tól az OTP Bank Liga 7. fordulójában játssza az új idény első derbijét az Újpest ellen. A Groupama Arénában sorra kerülő mérkőzésre megkezdődött a jegyértékesítés – biztosítsa be helyét most, vásárolja meg belépőjét a meccsjegy.fradi.hu-n vagy a Groupama Aréna jegypénztárainál (H.: zárva, K-P.: 10-18, Szo.: 9-13, V.: zárva, kivéve mérkőzésnapon)!

Emellett két további hazai bajnoki mérkőzésre, a ZTE FC ellen október 16-án, szombaton 17.00-kor, valamint az MTK Budapest ellen október 24-én, vasárnap 18.00-tól kezdődő örökrangadóra is kaphatóak már a belépők. Ezeket leggyorsabban online, ITT szerezheti be, de természetesen a stadion jegyárusító pontjain is megvásár olhatóak.

Legfrissebb híreink