Deutsch Tamás: vége az átmeneti éveknek

„Nem azért keltél fel ma reggel, hogy középszerű legyél!”

Forrás: MTK

Évértékelő nagyinterjút adott az MTK honlapjának dr. Deutsch Tamás, a Magyar Testgyakorlók Köre Budapest elnöke. A labdarúgással kapcsolatos részt változtatás nélkül idézzük. Az MTK újoncként a harmadik helyen telel egyébként.

„A 2020-as esztendő az MTK házatáján fontos és sikeres év volt a labdarúgásban is. Úgy látom, hogy hosszú évek óta várt mély és pozitív változás következett be. Majd egy évtizede az MTK-futball nagy korszakai sorában egy újabb zárult le. A Várszegi-Garami-sikerkorszak a kilencvenes évek elején kezdődött, és egészen a kétezres évek első évtizedének végéig tartott, bajnoki címekkel, kupagyőzelemmel, Szuperkupa-győzelemmel és jó néhány nemzetközi kupaindulást érő helyezéssel.

Amikor az ilyen sikerkorszakok lezárulnak, akkor nagyon ritkán indul el azonnal újabb, nagy korszak. Átmeneti időszak kezdődik, vékonyabb és gyengébb eredmények születnek, sőt, bizony komoly kudarcok is jöhetnek. Most határozottan azt érzem, hogy ezeknek az átmeneti éveknek a végére értünk, és kezdetét vette egy olyan új időszak, amiből megint nagy korszak is lehet. Nem az a lényeg, hogy az őszi idény végén harmadikok vagyunk a bajnoki tabellán, bár egyáltalán nem mutat rosszul, hanem az, ami a klubban, az utánpótlásban, a nagycsapat öltözőjében és a pályán történik. Végre olyasmit láthatunk, amiből jó és eredményes foci is lehet. Nagyon hosszú út elején tartanak még Michael Boris tanítványai, de legalább már ráléptek erre az útra. És a női csapatunk újabb sikereiről még nem is beszéltünk.

Gratulálok a focicsapat vezetőinek, a tulajdonosnak, a szakmai stábnak és az utánpótlásban dolgozóknak. Még több munka, türelem és kitartás kell! Ahogy az öltöző bejáratánál is hirdeti a felirat: „Nem azért keltél fel ma reggel, hogy középszerű legyél!”

Legfrissebb híreink