Derbire készülve: ilyen lett a Szusza gyepszőnyege - képek, videók

Böde Dániel is letesztelte már.

Forrás: ujpestfc.hu

Az Újpest legutóbb február elsején játszhatott a Szusza Ferenc Stadionban NB I-es mérkőzést. Ez a találkozó a MOL Fehérvár 1-0-s győzelmével zárult, de nem a végeredmény, hanem a játéktér pocsék állapota miatt maradt emlékezetes az összecsapás. 

Security Check Required

 

A lila-fehérek a 20. játéknapon az ősi rivális Ferencvárost látták volna vendégül, ám az MLSZ közbeszólt. A szövetség a gyepszőnyeget a silány minősége miatt sérülésveszélyesnek tartotta, így eldőlt, hogy a Szuszában nem találkozhatnak az újpestiek és zöld-fehérek. Sokáig ment a találgatás, hogy hol csaphat össze a két nagy ellenlábas, ám végül eldőlt, hogy elnapolják a rangadót. Az Újpest-Ferencváros meccset május 27-én pótolják, immáron a Szusza Ferenc Stadion megszépülő gyepszőnyegén, ám sajnos nézők nélkül bonyolítják le a Derbit.

Amíg zajlottak a munkálatok a lila-fehérek otthonában, Nebojsa Vignjevics legénysége többször is albérletben fogadta a vetélytársakat. A MOL Fehérvár elleni MK-találkozón a szegedi stadion, míg a Puskás Akadémia és a Paks elleni bajnokikon a ZTE Aréna jelentette a "hazai" pályát a fővárosiaknak.

Körkép - Exkluzív felvételek a gyepjavításról Újpesten

 

A Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyegének a főpróbáját már megtartották. Az Újpest az MTK-t fogadta múlt szombaton, az edzőmeccs 2-2-es döntetlennel végződött, a gyep pedig jelesre vizsgázott. Azóta már a paksi labdarúgók is letesztelhették a megújuló pázsitot. Böde is fickándozott a biliárdasztal simaságú talajon, a magyar válogatott játékos gólt szerzett az összecsapáson, amelyet a Tolna megyeiek 2-1-re nyertek meg.

Kárpáti Gábor, az új hibridpályát kivitelező Garden Group ügyvezetője korábban úgy fogalmazott a Nemzeti Sportnak, hogy az a technológia, amit a Szusza Ferenc Stadionban használtak, a Premier League-ben is megállná a helyét. 

A munkálatok során 20 millió műanyag szálat fűztek le, ami a stabilitás mellett a pálya homogenitását is segíti. Ez a rögzítés a pálya sűrűségének egy százalékát adó műfűből alig két centiméter lóg ki, szabad szemmel alig látható módon, a ugyanakkor kétszer két centinként 18 centi mélyen „ül” a talajban, így segítve elő, hogy a gyep ne forduljon ki a helyéről - ez derül ki az Újpest Médiától néhány hete kapott közleményből

Edzőmeccsek után tehát május 27-én a Derbin is bizonyíthat a Szusza Ferenc megszépülő játéktere.

 

 

Legfrissebb híreink