Derbi: készülnek az ultrák és a biztonságiak

Utóbbiak üzentek is.

Forrás:

Mint ismeretes, ettől az évtől új biztonsági szolgálat teljesít majd szolgálatot a lila-fehérek hazai mérkőzésein. A cég és emberei jól ismertek a magyar labdarúgásban, hiszen évek óta látnak el feladatokat a mérkőzéseken. Az újpesti debütálás nem is kezdődhetne nemesebb feladattal, mint a Derbin való bizonyítással.
 
A céget és munkatársait nem féltjük, hiszen rengeteg találkozón teljesítettek már szolgálatot, legyen szó magyar mérkőzésekről, nemzetközi kupameccsekről vagy a magyar válogatott fellépéseiről.
 
Az nb1.hu úgy értesült, hogy a cég prominens, közismert „operatív- és gyakorlati vezetője” több lila-fehér drukkerrel is egyeztetett a kinevezésük előtt, mint ahogyan arról is vannak értesüléseink, hogy a Derbivel kapcsolatban a szurkoláshoz szükséges előkészületekről is történtek közreműködések a felek között. 
 
Az nb1.hu úgy tudja, mindkét tábor kiemelten, emlékezetesnek ígérkező látványvilággal készül a Derbire, az újpestiek (is) napok óta készítik elő a koreográfiájukat, ennek előkészítése közben is történtek egyeztetések, megbeszélések a biztonságiakkal.
 
A fradisták most is, mint mindig, látványos, hangos, férfias vonulással készülnek a Városkaputól megközelíteni a Szusza Ferencről elnevezett stadiont.
 
A Derbivel kapcsolatban egyébként nemrég a következő közlemény jelent meg az Újpest hivatalos honlapján, változtatás nélkül közöljük:
 

„Szeretnénk, ha Magyarország első számú sporteseménye mindenki számára kiváló szórakozási lehetőséget nyújtson. Úgy gondoljuk, hogy ebben a szurkoló a legfontosabb alapelv lehet csak az iránymutató számunkra, az, hogy ők érezzék jól magukat a mérkőzésen. Az új biztonsági szolgálat ars poeticája a legyen jó hangulat a lelátón, a szervezett szurkolói csoportok mutassák meg, milyen fontos a szerepük egy csapat életében a különböző koreográfiákkal és a folyamatos biztatással.
 
A korábbi negatív tapasztalatok alapján szeretnénk finomítani a biztonságiak fellépését, éppen ezért szurkolói koordinátorokat (feladatuk a tűzoltók és mentősök munkájának segítése, az ő bekísérésük a szektorokba, ha szükséges) alkalmazunk majd a lelátókon, akik nagyon régóta újpesti kötődésűek, megbízható emberek, és akik a garanciát jelenthetik arra, hogy a security jelenléte ne legyen feltétlenül szükséges közvetlenül a szurkolók közelében.
 
Mindenkinek jó szórakozást kívánunk a derbire!
 
Köszönettel és üdvözlettel,
 
Vállai István
Biztonsági igazgató, és
 
Tóth Csaba
Biztonsági vezető”

Legfrissebb híreink