Depressziós hangulat: az újpesti csapatkapitány véleménye az edzőváltásról

Szokatlan érzésről beszélt.

Forrás: ujpestfc.hu

Mozgalmasan telt a hétfő az Újpest csapatánál. A gárdától hét esztendő után távozott Nebojsa Vignjevics vezetőedző. A lila-fehérek már meg is találták Vignjevics utódját Predrag Rogan személyében. 

Újpest: edzőváltás - ÉLŐ KÖZVETÍTÉS - NB1.hu

 

Litauszki Róbert szerint a váltás lehetősége már lógott a levegőben. A Nemzeti Sportnak nyilatkozó védő szerint a csapat és Vignjevics eltávolodott egymástól, így várható volt ez a forgatókönyv.

"Benne volt a levegőben, úgy gondolom, a vezetőségnek nemigen volt már más választása, látszott, hogy a vezetőedző és a csapat végletesen eltávolodott egymástól. Véget ért egy majdnem hétéves időszak, amelynek én is szinte végig a részese voltam. Egyelőre szokatlan érzés, hogy Újpesten új edző van" - fogalmazott a 30 éves labdarúgó.

Az Újpest kispadján a Honvéd elleni rangadón debütál vezetőedzőként Predrag Rogan. Litauszki elmondta, mindenki támogatja az új trénert.

"Bizalommal vagyok iránta, támogatom mindenben, és ez igaz a csapat nagy részére is. Olyan trénerre volt most szükségünk, aki felráz minket a depressziós hangulatunkból, feltüzeli az öltözőt, hitet ad nekünk. Arra ebben a néhány hétben nem igazán lesz alkalma, hogy a saját játékrendszerét lefektesse, de mentális lökést adhat a társaságnak. Mindenki tiszta lappal indulhat nála, itt a lehetőség a bizonyításra! Abban bízom, hogy minden játékos megtalálja a maga motivációját, és odateszi magát ezen a hét sorsdöntő meccsen. Nem akarom megélni, hogy az Újpest kiessen. Akármilyen játékkal, akárhogy, de benn kell maradnunk az élvonalban!" - adta ki az ukázt Litauszki.

A játékosoknak, a szurkolóknak és a Honvédnak is üzent az Újpest új edzője - NB1.hu

 

Az újpestiek a 10. helyen állnak a táblázaton. A 11. pozícióban lévő Paks ugyanannyi pontot (29-et) gyűjtött, mint a lila-fehérek. 

Legfrissebb híreink