DEAC-Kisvárda: sérüléshullám és jól csengő nevek

Sándor Tamás reálisan látja a helyzetüket.

Forrás: deac.hu

Az NB I-et vezető Kisvárda az NB III Keleti csoportjában szereplő DEAC-hoz utazik a Magyar Kupa harmadik fordulójában. A Várda ebben az idényben eddig csak egy tétmeccset veszített el, a MOL Fehérvár győzte le Joao Janeiro csapatát. A cívisvárosiak az előző fordulóban rangadót veszítettek a BKV Előre otthonában, ezzel megszakadt a veretlenségi sorozatuk.

Nézzük, a két klub trénere hogyan várja a kupacsatát.

A DEAC közleménye:

"A DEAC labdarúgócsapata eddig két fordulót vett sikerrel a MOL Magyar Kupa idei kiírásában. Sándor Tamás legénysége előbb a Tiszafüredet (3-1), majd a Tarpát ütötte ki (4-0). A menetelést az élvonalban vitézkedő Kisvárda ellen lehetne folytatni szombaton 15 órától a DEAC Sportcampuson, de a papírforma alapján a riválisunk számít az összecsapás toronymagas esélyesének. A továbbjutás ismét egy mérkőzésen dől el, vagyis ha a rendes játékidő döntetlennel zárul, hosszabbítás következik, és ha a ráadásban sem bírnak egymással a felek, tizenegyesek jönnek.

A várdaiak tizenöt pontjuknak hála vezetik az NB I-et, ebben a szezonban eddig csak egyetlen tétmeccset veszítettek el: augusztus 21-én a MOL Fehérvár otthonában 2-1-re kaptak ki. A Szabolcs megyeiek a hétvégén mutatkoznak be az MK-ban, hiszen az MLSZ döntése alapján az első és másodosztályú gárdák csak a harmadik játéknapon kapcsolódnak be a küzdelembe.

“Nyilván jobb lett volna egy könnyebb ellenfél, de a sorsolás nem kívánságműsor. Nem hiszem, hogy a kisvárdaiak tartalékos összeállításban lépnének pályára, hiszen meccsritmusban akarnak maradni. Két osztály választja el egymástól a csapatokat, ebből kifolyólag arra számíthatunk, hogy az ellenfelünk futásban és gondolkodásban is sokkal gyorsabb lesz. Be kell látnunk, hogy csoda lenne, ha továbbjutnánk. Tisztes helytállásban bízunk, nem szeretnénk csúfos vereségbe belefutni. A fiúktól felszabadult és koncentrált játékot várok. Sajnos a helyzetünket sérülések is nehezítik, a jelek szerint több játékosunk sem tudja vállalni a játékot” – nyilatkozta Sándor Tamás vezetőedző.

Együttesünknek az előző héten megszakadt a veretlenségi sorozata, ugyanis a BKV Előre elleni rangadón 2-1-re maradt alul.

“Azt kaptuk ettől a bajnokitól, amire számítottunk. Az első félidőben több nagy helyzetet is kidolgoztunk, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A szünet előtt Bidzilya Anton szép szabadrúgásgóljával megszereztük a vezetést, de egy figyelmetlenségünket kihasználták a fővárosiak, így 1-1-es eredménnyel mehettünk az öltözőbe. A második játékrészt szintén jól kezdtük, ám előnybe mégis a BKV Előre került. Ezt követően cserékkel próbáltunk új lendületet adni a csapatnak, de az egyenlítés sajnos nem jött össze. A meccs egyik fontos tanulsága az volt, hogy az ellenfél kapuja előtt nagyobb higgadtságra van szükség” – zárta mondandóját a szakember."

A DEAC-Kisvárda ütközetet a DTV élőben közvetíti, emellett a Youtube-on is lehet követni az eseményeket. A szurkolók a jegy.deac.hu weboldalon már meg tudják vásárolni a belépőket, amelyek egységesen 500 forintba kerülnek. Fontos információ, hogy a belépéshez védettségi igazolvány kell, aminek érvényessége egy fényképes dokumentummal támasztható alá.

MOL Magyar Kupa 3. forduló
DEAC-Kisvárda Master Good
2021. 09. 18. (szombat) 15:00, DEAC Sportcampus"

A Kisvárda beharangozója:

"Debreceni napjai lesznek az élvonalban listavezető csapatunknak, amely szombaton az NB III-as DEAC otthonában a Mol Magyar Kupában lép fel, jövő héten vasárnap pedig bajnoki meccsen fogadja a DVSC-t. Lépésről lépésre haladva először természetesen a kupameccs kerül porondra.

„Minden meccs fontos, nemcsak azok, amelyeket tétre játszunk, hanem a barátságos összecsapások is – vetítette előre Joao Janeiro vezetőedző. – Természetesen a kupát is komolyan vesszük, így van ezzel mindenki a csapaton belül. Meglátjuk, milyen összeállításban lépünk majd pályára, meglehet olyanok is lehetőséget kapnak, akiknek a bajnokságban nincs túl sok játékperc a lábukban. Ez még kiderül a mérkőzésig.”

Különös, hogy NB I-es csapatunk szombaton olyan ellenféllel szemben lép pályára, amellyel az azt követő szerdán az NB III-as legénységünk is megmérkőzik bajnoki mérkőzésen. Sikerült róluk begyűjteni a kellő információt?

„Nagyon kevés információval rendelkezünk róluk, de azt látjuk, hogy az eddigi hét bajnoki meccsük során tizenkilenc gólt szereztek és csak ötöt kaptak, öt győzelem mellett egy-egy döntetlen és vereség a mérlegük – felelte a portugál tréner. – Tavaly ugye még NB II-es voltak, ahova idén szeretnének visszajutni. Erre minden esélyük megvan, úgyhogy jó csapatra számítunk. Tapasztalt játékosokkal is rendelkeznek, akiknek jól cseng a nevük, tiszteljük is őket, de elsősorban a magunk dolgára koncentráltunk. Mi vagyunk az első osztályú csapat ebben a párharcban, ennek megfelelő mentalitást várok a csapattól.”

Miután a kupameccset hétvégén játsszuk, ezért újra megtörik a bajnoki ritmus, holott épphogy visszajöttünk a válogatott szünetről. A bajnoki meccseket is szem előtt tartva, felhasználja-e a tréner valami másra is a szombati mérkőzést, vagy a győzelem a legfontosabb?

„Egyértelmű, a továbbjutás a legfontosabb. Ha egy nullra nyerünk, akkor az is megfelel a célnak, a lényeg, hogy legyünk ott a következő fordulóban” – egyértelműsítette Joao Janeiro."

A DEAC-Kisvárda mérkőzés 15 órakor kezdődik. 
 

Legfrissebb híreink