Davide Lanzafame egyből beépült Marco Rossi rendszerébe

A gólkirály és a karmester viszont hiányzott.

Forrás: Honvéd/Facebook

„Bemutatkozott” Davide Lanzafame a Honvédban a Kisvárda elleni 3-1-es vereséget hozó mérkőzésen. A vendégek teljesen megérdemelten nyerték meg a találkozót a 90 perc során többször is kilátástalanul futballozó kispestiek ellen. Mint az m4sport.hu élő közvetítésében is elhangzott, a Honvéd olyan benyomást keltett, mintha a játékosai most találkoztak volna először egymással.

Az nb1.hu úgy fogalmazott ebben a cikkében, hogy semmilyen kapcsolat nem volt a csapat és a vezetőedző Giuseppe Sannino között, ami túl sok jót nem vetít előre, ismerve a vörös-feketék sorsolását is.

Ám volt valaki, aki – mint egyébként mindig – jól játszott, ő meg nem más, mint Davide Lanzafame.

A mondás viszont ismert, egy fecske nem csinál nyarat – viszont megpróbálta.

 

Sannino pont olyan taktikai felállással küldte a pályára a Honvédot, mint amilyet Marco Rossi alkalmazott a bronzérem majd az aranyérem megszerzésekor, és amint egyébként Supka Attila és a mostani olasz tréner sem változtatott.

 

A Honvéd így állt fel a Kisvárda ellen:
Horváth - Kamber, Lovric, Niba - Ikenne-King, Gazdag, Kesztyűs, Banó-Szabó, Uzoma - N'Gog, Lanzafame.

De akár ebben a formátumban is megadhattuk volna a kezdőcsapatot:
Horváth – Ikenne-King, Kamber, Lovric, Niba, Uzoma -, Gazdag, Kesztyűs, Banó-Szabó, - N'Gog, Lanzafame.

Mégpedig azért, mert a 3-5-2-es vagy az 5-3-2-es felállás az pont ugyanaz. A két szélsőnek, most Ikenne-Kingnek és Kukocnak, ugyanis csapatvédekezésnél vissza kell húzódnia a három belső védő mellé, támadásoknál meg fel kell zárkóznia a 3 középpályás mellé.

 

 

De térjünk vissza az olaszra: szabadon mozoghatott, kedvenc pozíciójából kiindulva, az előretolt hórihorgas ék árnyékából, aki ezúttal N'Gog volt. Ám a Liverpool volt játékosa ezen a meccsen sem volt az igazi, a középpályáról meg hiányzott nagyon valaki.

Amikor Lanzafame élete legjobb szezonját futotta (a Fradiban is parádézott tavaly – gólkirály, legjobb NB I-es játékos is lett -, de Kispesten szerintünk egy picit jobb egyéni teljesítménnyel rukkolt elő, hiszen jobban kellett játszania ahhoz, hogy meglegyen a meglepetés aranyérem, míg a tavalyi Fradiban jobb képességű társak segítségével villoghatott), akkor Eppel Márton árnyékából indult (aki gólkirály lett), viszont számíthatott a csapatkapitány Hidi Patrik támogatására is, aki az elmúlt 1-2 évtized legjobban indítani tudó, legjobb „nagykerókat” rúgni tudó játékosa volt a magyar élvonalnak.

 

N'Gog és Kesztyűs meg sem tudják közelíteni azt a teljesítményt, amit Eppel és Hidi nyújtottak (legalábbis eddig ez történt), így Lanzafame hiába volt toronymagasan a Honvéd legjobbja, egyedül nem volt képes megváltani a világot és egyedül nem is lesz képes rá.

 

Mint jeleztük, az eddig 0 pontos Honvédra piszok nehéz sorsolás vár: fogadja a Lokit, majd az Újpest vendége lesz, meglátogatja a Vidi, Mezőkövesdre utazik, majd fogadja az FTC-t.

Lanzafame társainak el kell kezdeniük megközelíteni saját posztjaikon az olasz teljesítményét, mert ha nem, akkor eléggé nagy bajba kerülhet a 110 éves klub...

Legfrissebb híreink