Dárdaiék két játékossal erősítettek a Szoboszlaiék elleni rangadó előtt

Utánpótlás-válogatott futballista is bizonyíthat.

Forrás: herthabsc.de

A Bundesliga hatodik fordulója jön a hétvégén. Magyar szempontból a Leipzig-Hertha mérkőzés ígérkezik a legérdekesebbnek. A Gulácsit, Orbánt és Szoboszlait foglalkoztató hazaiak eddig négy pontot szereztek. A Dárdai Pál irányította berliniek az előző két meccsüket megnyerték, így jó formában várhatják a magyaros rangadót. 

Dárdai dolgát sérülések nehezítik, főleg a védelemből dőltek ki játékosok. Erre a magyar tréner úgy reagált, hogy a Hertha második csapatából felhívta Christalino Atemonát és Cimo Röckert, vagyis házon belül erősítettek a berliniek. 

"Kevés védőnk van, ezért kellett ezt meglépnünk. Mindkét játékos jó teljesítményt nyújtott az edzésen" - fogalmazott Dárdai a Kickernek. 

Atemona und Röcker: Nachschub für Dardai

 

Röcker 27 esztendős, így jelentős tapasztalattal rendelkezik. Atemona mindössze 19 éves, ő az U19-es német válogatottban is bizonyíthatott már. 

Természetesen a lipcseiek is készülnek a hétvégi összecsapásra. A Leipzig hivatalos weboldala Emil Forsberggel készített interjút:

"Nem lehet hektikus a játékunk, ha ezt el tudjuk kerülni, akkor jó esélyünk lesz a Hertha legyőzésére. Mindig jó meccset játszunk a berliniekkel, szerintem a saját szurkolóink előtt megint nagyszerű lesz ez a találkozó" - nyilatkozta a svéd futballista. 

Legfrissebb híreink