Dárdai tudja, mi a jó gulyásleves titka

Berlin – Konyhatitkokról mesélt a magyar szakember.

Forrás:

Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője a Tagesspiegelnek adott rövid interjút, amelyben a magyar ételek kaptak főszerepet. A berlini csapat trénere elmondta, több kedvence is van, és elárulta, miből tesz mindenbe egy kicsit.
 
Dárdai elmondta, Berlinben van néhány magyar étterem, de tudomása szerint ezek nem annyira felkapott vendéglők. A berlini csapat vezetőedzője hozzátette, nincs szüksége rá, hogy sokszor járjon étterembe, hiszen a felesége nagyszerűen főz, mindennap meleg ételt kap – de azért néha elmennek szusizni, vagy éppen egy olasz étterembe.
 
És hogy mi a Hertha vezetőedzőjének kedvenc magyar étele?
 
„Több is van. Attól függ, hogy éppen Németországban, vagy Magyarországon vagyok. Amikor Németországban csinálunk gulyást, többnyire borjúhúsból készítjük, de a kedvencem a csirkéből készült gulyás – pláne, amit a nagynéném készít” – mondta.
 
Dárdai arról is beszélt, hogy régebben a fűszereket Magyarországról hozta, de ma már minden magyar ízlésnek megfelelőt megkap az egyik berlini bevásárlóközpontban.
 
„Magyarországon minden háztartásban van speciális gulyáskrém. Mindenbe, amit csinálsz, egy kicsit teszel belőle. A mustárt, illetve a halászléhez való különleges fűszereket otthonról szoktuk hozni. Egyébként pedig van minden.”

Legfrissebb híreink