Dárdai szerint a klubvezetők és az MLSZ rúgtak egy öngólt

Berlin – A korábbi kapitány szerint nem készültek fel a sikeres Eb-szereplésre.

Forrás:

Dárdai Pál egyelőre nem foglalkozik azokkal a hírekkel, melyek szerint több csapat is szeretné őt látni a saját kispadján. A korábbi szövetségi kapitány szerint Magyarország nem tudta meglovagolni az Eb-eufóriát, az első két vb-selejtező pedig azért nem sikerült, mert rossz volt a célkitűzés.

 

A Hertha BSC magyar edzője a Borussia Mönchengladbach ellen - Salomon Kalou mesterhármasával - 3-0-ra megnyert bajnoki másnapján az M4 Sportnak elmondta, keveset olvas híreket és keveset néz tévét, mert nem szeretné hagyni magát befolyásolni.

 

"Szerintem játékosként nem voltam egy szupersztár, de nem hagytam magam befolyásolni, hanem a magam dolgát végigvittem, ez volt az erősségem, és ezt próbálom edzőként is. Tény, hogy körülbelül öt-hat, ha nem hét komoly menedzser ajánlkozik fél éve, hogy szeretnének velem együtt dolgozni. Viszont én nem foglalkozom ezekkel, nekem ez itt egy álommunka. Itt vagyok húsz éve, a fiaim itt játszanak az akadémián, kiemelt tehetségek, itt lakom a stadiontól háromezer méterre. Én az álmaimat élem, úgy élek, mint valami mesében, főleg ha még eredményesek is vagyunk. Ezt pénzre felváltani nem biztos, hogy érdemes. Lehet, hogy nem keresek annyit, mint más klubokban, viszont amit csinálok, azt szeretem, jókedvvel csinálom, és szerintem ez majdnem megfizethetetlen. Nem éhezem, a magyar kolbász bent van a spájzban meg a szalámi, a sonka, úgyhogy jókedvűek vagyunk, a család boldog."

 

Dárdai szerint egyszer biztos eljön a váltás ideje, mivel edzőként nem szokás tíz-tizenöt évig egy csapatnál tölteni, de egyelőre úgy véli, jó helyen van Berlinben.

 

"Minden edzésből, minden meccsből, minden szituációból tanulok és szívom magamba a dolgokat, mert tanulni akarok."

 

A Hertha edzője elmondta, hogy csapata előrelépett az előző szezonhoz képest.

 

"Tavaly elfáradtunk egy kicsit és nem volt ennyi játékosom. Most mindenki felépült, mindenki játszani akar, aki belép csereként, az annyira odateszi magát, hogy tudtuk hozni a meccseket."

 

 

A Bundesliga eddigi tíz fordulója alatt sérülések és eltiltások miatt a tíz forduló alatt még nem tudta kétszer ugyanazt a csapatot a pályára küldeni, de a csapat így is venni tudta az akadályokat.

 

"Tudtuk kompenzálni, mert a játékosokban benne vannak az automatizmusok, tudják a rendszert. Rengeteget léptünk szerintem előre kombinációs játékban, jót tesz a sok kis játék, a sok futsal, a sok gyors automatizmus, mert jó döntéseket hoznak, bele vannak préselve edzésen."

 

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint hiba volt nem meglovagolni a nyári Európa-bajnokság okozta eufóriát, és ezért van továbbra is kevés néző az NB I-es mérkőzéseken.

 

"Azt gondolom, hogy a magyar labdarúgás és a klubok vezetése nem készült fel arra, hogy mi lesz, ha siker lesz az Eb-n" - nyilatkozta Dárdai, aki úgy véli, fel kellett volna készülni, kellett volna egy terv, hogy hogyan töltjük meg a stadionokat, hogyan visszük tovább ezt az eufóriát. "Nem tudtuk meglovagolni, tehát rúgtunk egy öngólt."

 

A nem túl sikeres vb-selejtezős rajtról úgy vélekedett, már a sorozat elején egyértelműen a kijutást kellett volna kitűzni célként.

 

"Az én időszakomban elindult egy komoly szurkolói kultúra az Üllői úton. Ez egy hatalmas erő, abban a stadionban bárkit meg lehet verni. Már alapból ki kellett volna tűzni, hogy ki akarunk jutni a vb-re. Egy kicsit szerintem ment a vacakolás ezzel, és ez belenyúlt a Feröer elleni meccsbe, és most azt cipeljük magunkkal. Azt gondolom, a Svájc elleni meccs sem ment volna el, ha nyerünk a Feröer-szigetek ellen. De még mindig benne van minden ebben a körben. Egy ilyen közönséggel, egy ilyen szurkolótáborral hazai pályán mindenkit meg lehet verni. És a lényeg az, hogy a kicsiket muszáj megverni, mert ott fog eldőlni a második hely."

Legfrissebb híreink