Dárdai szerint a BVB EL-búcsúja nem jó hír a Herthának

Berlin – "Ebből a vereségből nem származik előnyünk" – mondta a magyar tréner.

Forrás: Action Images

A Német Kupa elődöntőjére készülő Dárdai Pál nem örül a Borussia Dortmund kiesésének az Európa Ligából.

 

Mint ismeretes, a BVB egy 91. percben kapott góllal kapott ki 4-3-ra a Liverpool otthonában, ez pedig - a hazai 1-1 után - a kiesést jelentette a német csapat számára a második számú európai kupasorozatból. A dortmundiak öt fordulóval a Bundesliga vége előtt hét ponttal lemaradva a Bayern München mögött a második helyen állnak, a kupában pedig a Herthával találkoznak a döntőbe jutásért. http://nb1.hu/nemzetkozi-labdarugas/orulet-az-anfield-roadon-a-liverpool-nyerte-az-adok-kapokot

 

"Ebből a vereségből nem származik előnyünk - nyilatkozta Dárdai a Bildnek. - Már csak a kupa maradt számukra, szóval mindent fel fognak tenni arra, hogy legalább döntőbe jussanak."

 

A 40 éves magyar tréner az esélyekről elmondta, a Dortmund a Liverpool ellen is toronymagas esélyes volt, és a Hertha ellen is az. "Az angolok a drukkereknek köszönhetően jöttek vissza a meccsbe, olyan volt ez nekik, mint egy adag plusz levegő. Nekünk is csak így van esélyünk szerdán." Dárdai szerint ugyanis a BVB azért kapott ki 3-1-es vezetésről, mert a játékosok nem bírták el a lelki stresszt, amit a hangulat és az angolok nyomása okozott.

 

A Hertha BSC-Borussia Dortmund kupaelődöntőt jövő szerdán rendezik a berlini Olimpiai Stadionban.

Legfrissebb híreink