Dárdai Pált magához láncolná a Hertha

Berlin – Megkezdődtek a tárgyalások a szerződéshosszabbításról.

Forrás: Dárdai Pál/Twitter

 

A német Kicker beszámolója szerint a Hertha BSC megkezdte a tárgyalásokat Dárdai Pállal és stábjával, hogy meghosszabbítsa nyáron lejáró szerződését.

 

A korábbi szövetségi kapitány szerződése az idény végén jár le, de a Hertha május 31-ig opcionálisan meghosszabbíthatja egy évvel. Ha Dárdai az első csapatnál nem folytatná a munkát, akkor a határozatlan idejű szerződés lépne érvénybe, ami a berlini csapat utánpótlásház köti, azonban az elmúlt két évben elért eredmények tükrében, ennek csekély a valószínűsége.

 

„Együtt szeretnénk elérni a kitűzött célokat, ezzel az edzői stábbal akarjuk folytatni” – mondta Michael Preetz, a Hertha sportigazgatója a Kickernek.

 

Dárdai Pálra az utóbbi időben több klub is szemet vetett. A német sajtó legutóbb a tavaly még a Bajnokok Ligájában szereplő Wolfsburg érdeklődéséről is beszámolt.

 

 

„Tény, hogy körülbelül öt-hat, ha nem hét komoly menedzser ajánlkozik fél éve, hogy szeretnének velem együtt dolgozni. Viszont én nem foglalkozom ezekkel, nekem ez itt egy álommunka. Itt vagyok húsz éve, a fiaim itt játszanak az akadémián, kiemelt tehetségek, itt lakom a stadiontól háromezer méterre. Én az álmaimat élem, úgy élek, mint valami mesében, főleg ha még eredményesek is vagyunk – mondta Dárdai Pál. – Ezt pénzre felváltani nem biztos, hogy érdemes. Lehet, hogy nem keresek annyit, mint más klubokban, viszont amit csinálok, azt szeretem, jókedvvel csinálom, és szerintem ez majdnem megfizethetetlen. Nem éhezem, a magyar kolbász bent van a spájzban meg a szalámi, a sonka, úgyhogy jókedvűek vagyunk, a család boldog.”

 

Dárdai Pál lassan két éve ül a nagycsapat kispadján, azóta csak négy klub szerzett több pontot a Bundesligában (Bayern München 145, Dortmund 126, Leverkusen 105, Mönchengladbach 100) a Herthánál (87).

 

A közvetlen stábtagok közül Petry Zsolt kapusedzővel már tárgyalt Preetz, és Rainer Widmayer másodedzővel is hamarosan leül. 

 

Legfrissebb híreink