Dárdai Pál reagált arra, hogy a fia a Vidihez igazolt

Nagyon komoly tanácsot adott Palkónak.

Forrás: molfehervarfc.hu

Mint arról korábban beszámoltunk és elsőként harangoztuk be, Dárdai Palkó a MOL Fehérvárhoz igazolt. A tehetséges játékossal a klub honlapja készített interjút, ebből idézünk.

"A játéklehetőség most nagyon fontos nekem, mindent megteszek azért, hogy minél több időt tölthessek a pályán. Tisztában vagyok azzal, hogy sokat kell még fejlődnöm, és ugyan van körülbelül 135 percem a Bundesligában, amire persze nagyon büszke vagyok, de fontos, hogy helyén kezeljem a dolgokat. Azért dolgozom minden nap keményen, hogy bekerüljek a csapatba, és ne a nevemmel, hanem a játékommal hívjam fel magamra a szurkolók figyelmét. Gólokkal, gólpasszokkal szeretném segíteni a Fehérvárt" - mondta, majd hozzátette: több országból is keresték.

Dárdai Palkó hazatért - reakciók - NB1.hu

 

"Való igaz, többek közt Ausztriából és Hollandiából is voltak ajánlataim, de a Vidiben szerettem volna folytatni a pályafutásomat. Édesapám sosem szólt bele a karrierembe, most sem tette, az én döntésem volt, hogy Székesfehérvárra igazoltam. Ismerem a magyar labdarúgást, ismerem a székesfehérvári közeget. Nyilván az nem hangzana hitelesen, hogy gyerekkorom óta Vidi-szurkoló vagyok, viszont jól ismerem a klubot, apuval többször is jártam a régi Sóstói Stadionban, de már itt, az új MOL Aréna Sóstóban is volt szerencsém Vidi-meccset látni. Mindig is szimpatikus klubnak tartottam a Vidit, örülök, hogy itt folytathatom a pályafutásomat. Tisztában vagyok azzal, hogy nem csak a közelmúltban, de évtizedekkel ezelőtt is nagyon sok kiváló labdarúgó szerepelt a Vidiben, büszkén fogom viselni a piros-kék mezt, és mindent megteszek azért a pályán és azon kívül is, hogy méltó legyek a Vidi-címeres mez viselésére."

A klubváltásra édesapja is reagált a székesfehérváriaknak.

"Sosem szóltam bele abba, hogyan alakítja Palkó a karrierjét. Sok helyről volt megkeresése, például Hollandiából is és mivel szerintem neki nagyon fekszik a holland stílus, ezért ha a véleményemre lett volna kíváncsi, akkor talán ezt a holland vonalat ajánlottam volna neki, ő azonban már tavaly nyáron azt mondta nekem, hogy nagyon szívesen futballozna a Vidiben.

 

Azt tudni kell, hogy már gyerekként sokszor járt a Sóstói Stadionban Vidi-meccsen, vannak ismerőseink a környéken, ismeri a fehérvári közeget. Szóval az egész az ő ötlete volt, ezt így kigondolta magának én pedig ahogy eddig sem, most sem szóltam bele a döntésébe. Nem aggódom, jól ismerem a klubnál dolgozó szakembereket, tudom, hogy mindenki profin dolgozik és rendkívül jók a körülmények. Ha valaki szorgalmas, akkor a Vidiben ugyanolyan jól lehet fejlődni, mint bárhol külföldön. Édesapám azt tanította nekem, hogy mindig azt csináljam és ott, amit szeretek és ahol jól érzem magam. Ezt pedig mindig be is tartottam az élet minden területén. Mindig ott futballoztam, ahol szerettem volna, abban az étteremben szoktam enni, amelyiket szeretem, az lett a feleségem, akit én választottam (nevet) és így tovább. Ugyanerre nevelem a gyerekeimet, és ha Palkó a Vidiben szeretne futballozni, akkor örömmel veszem ezt tudomásul. Az persze furcsa érzés lesz, hogy kirepül a családi fészekből, de nem féltem, nagyon jó karakter, biztos, hogy gyorsan be tud illeszkedni az új csapatába.

Tisztában vagyunk azzal, hogy valamilyen szinte teher az, hogy őt Dárdainak hívják és az én fiam, de tudja, hogy nem azért ment haza Magyarországra, hogy ő most mindenkinek nyilatkozgasson, hanem azért, hogy futballozzon. Ki kell használnia az összes rendelkezésére álló időt, amit edzéssel és játékkal tölthet. Azt tanácsoltam Palkónak, hogy neki kell a legbüdösebbnek, legizzadtabbnak lennie minden edzés végére, mert a sikerért keményen meg kell dolgozni" - mondta Dárdai.

Legfrissebb híreink