Dárdai Pál: "Ha nincs több a csőben, azt el kell fogadni"

Berlin - A Hertha magyar trénere állítja, nem varázsló.

Forrás:

Két fordulóval a német bajnokság vége előtt a Hertha BSC már biztosította a helyét valamelyik nemzetközi kupában. A nívósabb Bajnokok Ligája ugyan már nem a berlinieken múlik, de két hete még arról is lehetett álmodozni. A klub hat év után jutott el ebbe a magaslatba, akkor Dárdai Pál még játékosként vette ki a részét a sikerből. Aztán a Benfica 4-0-val kiütötte őket Lisszabonban, 2010. februárjában. Az utolsó hazai meccsükön a Darmstadtot fogadják, amely a kiesés elől menekül. Pénteken Dárdai Pál megkapta a következő szezonra szóló szerződését is. A magyar trénerrel az index.hu beszélgetett a lassan véget érő idény tanulságairól.

 

„Biztosan más lenne most a hangulat, ha egy nagy hajrával törünk előre, zsinórban nyerjük a meccseket, és van egy csodás tavaszunk, és megfogjuk az ötödik vagy hatodik helyet Így viszont kiderült, álmodozni ugyan lehet a BL-ről, de a realitás inkább az, ha az Európa Ligában indulunk. Sosem árt, ha a szurkolók szembesülnek azzal, így is a határon teljesítettünk, és folyamatosan nem tudjuk tartani a 100 százalékot. Nekünk nem természetes, hogy folyamatosan nyerünk. Mi azért voltunk elől, mert az utánunk lévőket jó eséllyel meg tudtuk verni. Nem vagyok varázsló. Limit. Sokszor mondtam ezt a szót. Nem elterelésből. Az április a kijózanodásról szólt, a realitás előbb vagy utóbb utoléri az embereket. Nekünk most így sikerült, áprilisban egy döntetlen mellett négyszer kikaptunk. Küzdöttünk, ennyi jött ki belőle”.

 

Dárdai Pál a Herthát szorgalmas, munkás, dolgos csapata nevezte, amely tíz körömmel harcol és úgy igyekszik maximálisan helytállni. Szerinte azonban, ha nincs több a csőben, azt el kell fogadni.

Legfrissebb híreink