Dárdai Márton nélkül harcolhat a Hertha az életéért – reakció

Az edzőjének sem lesz mindegy az osztályozó.

Forrás: herthabsc.de

Pikáns párharcnak ígérkezik a Hertha és a Hamburg osztályozós találkozója, ahol nem kisebb a tét, mint a német labdarúgó élvonalbeli tagság. Felix Magath együttese egy kudarc esetén tíz évet követően kerülhet újra a másodosztályba, míg ellenfele négy év után juthatna vissza a legjobbak közé.

A kétszeres német bajnok, kék-fehér berlini együttes nagyon elrontotta a bajnoki hajrát, emiatt mindössze a 16. osztályozós helyen zárt. A Herthának tehát, még két mérkőzést sikerrel kell vennie, ahhoz, hogy a következő szezonban is a Bundesligában szerepelhessen. Ellenfele az a Hamburg lesz, aki harmadik helyen végzett a Bundesliga kettőben, így kiharcolhatja a jogot, hogy a Schalke és a Werder Bremen után, következő nagy patinás klubként visszakerüljön méltó helyére. A hatszoros német bajnok Hamburg, 2018-as búcsúja óta szeretne újra a legmagasabb osztályba kerülni, amelyre most komoly esélye van. A párharc első felvonását csütörtökön Berlinbe rendezik, míg a visszavágót hétfőn tartják Hamburgban.

A Hertha vezetőedzőjének Felix Magathnak nem lesz ismeretlen az ellenfél, hiszen játékosként és edzőként is megfordult a kikötővárosban. A párharc az állása szempontjából sem másodlagos a 68 éves szakembernek, akinek több játékosát, köztük Dárdai Mártont is nélkülöznie kell a csütörtöki mérkőzésen. Dárdai még a Mainz elleni bajnokin sérült meg, ami után le is kellett cserélni. Mellette Davie Selke és Santiago Ascacíbar sem segíthet a pályán a társaknak. Ennek ellenére a berliniek nagyon bizakodóak.

”Amióta átvettem a csapatot, szerintem egyértelmű a fejlődés, és semmi okunk arra, hogy rossz érzésekkel várjuk a párharcot. Éppen elég hasonló próbatételen vagyok túl, hogy meg tudjam ítélni az esélyeket. Úgy vélem, a mi esélyeink jók” – mondta Felix Magath a Hertha vezetőedzője a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón.

Tim Walter a hamburgiak trénere is bízik tanítványaiban, aki szerint sok múlhat a bátor játékon.

” A szezonban bizonyítottuk, hogy mire vagyunk képesek. Bátor, támadó fellépéssel úgy érzem, elérhetjük álmainkat. Ez egy óriási csata lesz, ahol mindkét csapat mindent el fog követni a győzelemért. Nagyon motiváltak a fiúk. Ha azt az arcunkat mutatjuk a két mérkőzésen, amit a szezon nagy részében, akkor meglehet a feljutás. Felix Magath és én jól ismerjük egymást, de a pályán még nem találkoztunk. Biztosan több tapasztalata van, de mi fiatalok vagyunk és éhesek a sikerre” – nyilatkozta Tim Walter a Hamburg vezetőedzője.

NÉMET BUNDESLIGA OSZTÁLYOZÓ, 1. MÉRKŐZÉS – CSÜTÖRTÖK

20.30: Hertha BSC–Hamburger SV

Legfrissebb híreink