Dárdai és a túl sok edzés, kiakadt a Lipcse trénere - reakciók

Gulácsi frusztrált, Orbán csalódott.

Forrás: RB Leipzig English /Twitter

Korábban már beszámoltunk róla, hogy szombaton egyik magyar sem örülhetett a Bundesligában, ugyanis a Hertha 2-0-ra elveszítette a berlini derbit, míg Gulácsiék a Hoffenheimtől szenvedtek 2-0-ás vereséget.

A főszereplők így nyilatkoztak a meccsek után:

Union Berlin-Hertha BSC 2-0

Dárdai Pál (Hertha BSC): ,,A végére már sok támadónk volt a pályán, de nem voltunk elég veszélyesek. A befejezéseknél rendre hibáztunk, a beadások és a passzok nem jutottak el a támadóharmadba. Semmi nem tetszett ezen a meccsen. Emiatt nincs is sok mondanivalóm, megérdemelten győzött az ellenfél. Egyetlen játékoson sem láttam, hogy igazán élt volna a pályán. Talán túl sokat edzettünk vagy rosszul terveztük meg a napot. Az elmúlt három meccsen sokkal dinamikusabb volt a csapat. Amikor nem vagy megfelelő formában, akkor nem tudod kivenni a részed a támadásokból."

Hoffenheim–RB Leipzig 2–0

Jesse Marsch (vezetőedző, RB Leipzig): ,,A szezonban ez volt az egyik legrosszabb teljesítményünk, nagyon csalódott vagyok. Nagyon jó hetünk vol az edzések és a felkészülés szempontjából. Az egyetlen ok, ami a mai teljesítményükre magyarázat lehet, hogy a Hoffenheim sokkal jobban akarta a győzelmet, mint mi. Nem tudom elfogadni a vereségeket, de nem csak akkor, ha az ellenfélben több volt az akarás. Egyszerűen elfogadhatatlan. Volt a meccsnek egy olyan periódusa, amikor nem találtuk a ritmusunkat. Ennek ellenére a meccsnek ez a része egészen rövid volt, de emellett rengeteg lehetőséget hagytunk ki. Nem voltunk elég koncentráltak ma, nem mentünk bele a párharcokba. Vagy nem kerestük a lehetőséget az egy az egy elleni küzdelmekre, vagy elveszítettük őket. A meccs elejétől kezdve nagyon feszült voltam, ugyanis ez egy remek lehetőség lett volna számunkra, ha az eredmény is úgy alakult volna."

Gulácsi Péter (RB Leipzig): ,,Nem kezdtük jól a meccset, rosszak voltunk a párharcokban is. Szerintem a párharc-statisztikában a legrosszabb számokat hoztuk az első félidőben. Rengeteg labdát elveszítettünk, és a Hoffenheim nagyon jó volt a támadásokban, amit ki is használt. A 2-0-ás végeredmény reális. Az idegenben mutatott teljesítményünk eddig rendben volt, még akkor is, ha nem mindig született jó eredmény. A mai meccs bőven az elvárásaink alatt marad. Frusztráló, mert mostanában kezdtünk magunkra találni."

Willi Orbán (RB Leipzig): ,,Nem voltunk elég jók az első perctől kezdve, nem voltunk 100%-osak. Ezt ebben a pillanatban nehéz megmagyaráznom. A Dortmund ellen egy nagyszerű meccset játszottunk a válogatott szünet előtt. Mivel nagyon fiatal a csapatunk, talán nem vagyunk elég érettek ahhoz, hogy ezt a helyén tudjuk kezelni. Nagyon csalódott vagyok, nem ezt szerettük volna. Ki kell elemezni alaposan ezt a meccset. Természetesen hiányzott Yussi jelenléte elől, és a labdaszerzései is kellettek volna, de nem lehet ennyire könnyen egy emberre fogni a vereséget."

FRISSÍTÉS, 18.51:

Legfrissebb híreink