Dárdai a jövőjéről nyilatkozott

Berlin - A legendás Kicker kérdezte.

Forrás:

Szívesen nyitna új korszakot száz mérkőzéssel maga mögött Dárdai Pál, a Hertha BSC labdarúgócsapatának vezetőedzője. A magyar tréner a Kicker magazin csütörtöki számában beszélt a jubileumról és terveiről.
 
„Szívesen megjavítanám Helmut Kronsbein klubrekordját, aki 1966-tól 1974-ig 212 mérkőzésen ült a kispadon, nagyon szép lenne. Edzőként azonban mindig csak a következő hat hétre tervezek” – jelentette ki a 41 éves szakember.
 
A volt magyar szövetségi kapitány elmondta: előfordulhat, hogy ráunnak a berlini egyesületnél, de „végső soron mindig a játékosok döntik el, hogy meddig marad az edző”.
 
Dárdai 1997-ben került labdarúgóként a Herthához, amelynek színeiben klubcsúcsot jelentő 297 meccsen lépett pályára. Michael Preetz menedzser számára pedig – mint a tréner elárulta – kulcsfontosságú a jó munka érdekében a klubbal való teljes azonosulás.
 
„Ha pedig egyszer már nem olyan nagy kedvvel megyek dolgozni, akkor szólok a menedzsernek és elköszönök a Herthától. Jelenleg azonban töretlenül élnek az álmaim, azaz a kupadöntőbe és a Bajnokok Ligájába kerülés” - hangsúlyozta Dárdai Pál.
 
A Hertha a januári folytatás előtt a 10. helyen áll a Bundesligában, a kupától októberben búcsúztak, akárcsak az Európa Ligától.
 
 

Gyakorlatilag eldőlt, hol folytatja Bognár István - NB1.hu

Eldőlt, hol folytatja Bognár István

Legfrissebb híreink