Dajka szerint egy gól mindent megváltoztathat

Nehéz helyzetből kezdik a találkozót.

Forrás:

Nincs könnyű helyzetben sem a kupában, sem a bajnokságban a Kisvárda. Míg előbbiben kétgólos hátrányból várja a Fradi elleni mai visszavágót, addig a bajnokságban is legutóbbi Paks és Mezőkövesd elleni döntetlenjükkel visszacsúsztak a kiesőzónába.
 
Dajka László vezetőedző viszont egyértelműen kijelentette, a bajnokság a fontosabb sorozat. A kupameccs előtt is leginkább a bajnokságban elért ikszekről beszélt, melyeken hangsúlyozta, győzelmet is elérhettek volna. Viszont kiemelte, csapata tartását mutatja, hogy már hét bajnoki óta veretlenek, és a játékuk is javult. 
 
- Ebben a helyzetben talán elfogadható, ha azt mondjuk, a bajnokság az elsődleges, ezért néhányan, már a Mol Vidi elleni szombati mérkőzésre gondolva, pihenőt kapnak az alapcsapatból – idézik a klub hivatalos honlapján a trénert. - Így volt ez a múlt szerdai első mérkőzésen is, amelynek első félidejében kifejezetten jól játszottunk, és többen is bizonyították, hogy lehet rájuk számítani.
Természetesen ez nem jelenti azt, hogy feladnák a meccset, sőt Dajka hangsúlyozta, ha ők szereznék az első gólt, akkor érdekessé válhatna a folytatás. Viszont azt is elmondta, ha a Fradi talál be először, akkor minden bizonnyal eldől a továbbjutás.
 
Ahhoz, hogy még a rendes játékidőben továbbmehessenek legalább három góllal kéne verniük a Fradit, 2-0-os hazai győzelemmel csak hosszabbításra mentenék a találkozót.
 
A Ferencváros viszont mondhatni csúcsformában érkezik a Puskás Akadémia kiütése után, és Szerhij Rebrov hangsúlyozta, nem veszik félvállról a találkozót.
 
Magyar Kupa, nyolcaddöntő, második meccs
Kisvárda–Ferencváros 20.00 (Tv: M4 Sport)
Az odavágón hazai környezetben a Fradi nyert 2-0-ra.
 
További mérkőzések időpontja a linkre kattintva érhetők el.

Legfrissebb híreink