DAC: új poszton bizonyíthatott a magyar válogatott - reakciók

A másik a szünet után tért vissza és ott folytatta, ahol abbahagyta.

Forrás: DAC

A horvátok elleni mérkőzésen Vida Máté volt az egyik védekező középpályásunk, Azerbajdzsán ellen meg az egyetlen védekező középpályásunk. Előbbi összecsapáson, a 3-0-s vereség alkalmával, senki nem játszott jól a magyar válogatottban, az azeriek elleni, 1-0-ra megnyert összecsapáson Vida viszont azok közé tartozott, akik legalább azon a meccsen jól teljesítettek.

Utóbbi találkozót követő sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány külön megemlítette, hogy Vida a mezőny talán legjobbja volt, igaz a kapitány azt is hozzátette, hogy a Splitben megrendezett meccsen – véleménye szerint – a DAC középpályása volt az, aki elfogadható teljesítménnyel rukkolt elő.

A DAC tegnap az utolsó Garamkeresztes (Pohronie) otthonában nyert 2-0-ra, az első gólt a sérüléséből visszatérő, szintén magyar válogatott Kalmár Zsolt szerezte, aki egyébként ott folytatta, ahol a kidőlése előtt abbahagyta, mert az idény első öt tétmeccsén ötször volt eredményes.

De térjünk vissza Vidára, mert a második félidőben új poszton kellett bemutatkoznia, méghozzá a védelem jobb oldalán. A jelentések szerint megállta a helyét. A DAC egyébként negyedszer nyert egymás után bajnokit idegenben, amivel újabb klubrekordot állított fel.

A dunaszerdahelyiek mestere, Peter Hyballa, így értékelt a mérkőzés után: 

 

„Az első félidőért a hazaiaknak jár a dicséret, én nagyon nem voltam elégedett, örülhettünk, hogy 0:0 volt az állás. A szünetben két cserét hajtottunk végre, és Vida Mátét is áttoltuk a védelem jobb oldalára, ahonnan Blackman előbbre került. Nagyobb sebességre kapcsoltunk, jobban küzdöttünk, és jöttek is a gólok. Nem ez volt a legjobb meccsünk, de kiharcoltuk a győzelmet és most remélem, hogy szerdán nem 7-8 ezer ember, hanem tényleg teltház előtt játszhatunk a Nagyszombat ellen. A fiúk szállítják a győzelmeket, megérdemlik ezt.”

 

A vendégek mestere az a Radványi Miklós, aki játékosként és edzőként is tudása legjavát nyújtva szolgálta a DAC-ot, vezetőedzőként egyébként az NB I-ben is volt már feladata, méghozzá a Mezőkövesd szakvezetőjeként.

Radványi így értékelte a találkozót:

 

„Gratulálok a vendégeknek a győzelemhez. Jól esett, hogy a DAC szurkolói a meccs elején skandálták a nevem. Az első félidőben taktikailag nagyon jól játszottunk, a megbeszélt és begyakorolt dolgokat láttam a pályán. Viszont a helyzeteinkből nem tudtunk gólt lőni, ami egy ilyen csapat ellen mindig nagy rizikó. Ilyenkor van ugyanis az, amit a második félidőben láttunk. Ha egy cserepadon olyan játékosok vannak, mint Kalmár és Davis, érkezésükkel mindjárt megváltozik a játék képe. Bízom benne, hogy ezek után már nem csak a dicséretek, hanem a pontok is érkezni fognak.”

 

A DAC jelenleg a második 28 ponttal, az első 29 pontos Slovan ma a Michalovce vendége lesz, míg a harmadik, 27 pontos Zsolna Nagyszombatra látogat.

Legfrissebb híreink