DAC-Slovan: nem örültek a dunaszerdahelyi bajnokok

Körítés, aréna, szurkolók és a 11-esek meséje.

Forrás:

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
19. FORDULÓ
DAC Dunaszerdahely–Slovan Bratislava 0–1
G.: Sporar (78. – 11-esből)
Dunaszerdahely: Jedlička – Blackman (84. Kone), Šatka, Huk, Koštrna – M. Vida – Tretjakov, Herc (84. Ronan), Kalmár, K. Vida - Taiwo (80. Čmelík)
Slovan: Greif – Apau (37. Medveděv), Bajrič, Božikov, Suchockij – Ljubičič, de Kamps – Čavrič (90. Dražič), Holman (85. Guzmics), Moha - Šporar
 
Parádés körítés, remek, egész napos felvezető műsorok és végig csodálatos atmoszféra (a Nélküled ismét hátborzongató volt). Ezek azok a jellemvonások, melyekre örökké emlékezni lehet a szlovák bajnokság második helyezettjének, a DAC-nak és az éllovas Slovannak a mai rangadójával kapcsolatban.
 
Ez volt az a mérkőzés, melyen a pompásra sikeredett Mol Aréna is debütált. A mérkőzést a pozsonyiak nyerték meg1-0-ra a hajrában szerzett 11-es góllal és annak is köszönhetően, hogy a második félidő második felében fokozatosan lettek egyre veszélyesebbek a támadásaik.
 
Addig egyenlő erők küzdelme folyt a pályán, de hozzá kell tenni, a mezőny legjobbja ezúttal is a csodálatos dunaszerdahelyi közönség volt. Lehet, hogy győzelme miatt a Slovan gyakorlatilag megnyerte a bajnokságot, de bajnoki arannyal kellene díjazni a DAC híveit is.
 
A mérkőzés végén egyébként a hazaiak is számon kértek egy 11-est a játékvezetőn (ha a túloldalon megadták, akkor a hazaiknak is be kellett volna fújni), majd szomorúan vették tudomásul, hogy vereséget szenvedtek.
 
A DAC azonban büszke lehet a teljesítményére, az arénájára, a szurkolóira és a jövőképére is.
 
Az idén 100 éves Slovan hatalmasat lépett az aranyérem megszerzése felé...
 

Legfrissebb híreink