DAC-Slovan: mire van szüksége az NB I-es gólkirálynak? - reakciók

A Slovan edzője Schäfer gólját méltatta.

Forrás: dac1904.sk/hu

Vasárnap az nb1.hu is beszámolt arról, hogy a szlovák bajnokságban csúcsrangadót rendeztek, hiszen a Dunaszerdahely a Slovan csapatát fogadta. A két gigász nem bírt egymással, a találkozó 1-1-es döntetlennel végződött. 

A DAC gólját Schäfer András szerezte, a magyar válogatott középpályás elég nagy gólt ragasztott a pozsonyiak kapujába:

A dunaszerdahelyi csapatban egyébként bemutatkozott Hahn János is. Róla Németh Antal vezetőedző elmondta, hogy időre van szüksége. A Slovan trénere, Vladimír Weiss pedig Schäfer gólját is méltatta a meccs után. Íme a két tréner értékelése:

Németh Antal: "Mindkét csapat jól kezdte a mérkőzést, de a Slovannak több helyzete volt az elején, mert néhány játékosunk megilletődötten lépett pályára. Sikerült azonban rendezni a sorokat, és lépésről lépésre feljavultunk. Izgalmas, jó mérkőzés volt, melyen egy kicsivel mi álltunk közelebb a győzelemhez, főleg a második félidőben mutatott teljesítményünk miatt. Nincs meg a három pont, de reméljük, hogy a nézők így is jól érezték magukat, és elégedetten mentek haza. Nem volt sok ideje az újoncoknak a csapattal edzeni, de egyiküket így is kezdőként küldtem a pályára, és a beszállókkal is elégedett vagyok, hiszen mindegyikük hozta azt a pluszt, amit elvárunk tőlük. Nem sajnálom, hogy Hahnt nem állítottam korábban játékba. Neki is idő kell még, hogy taktikailag jobban teljesítsen. Beállítása kockázatos volt, de így is hozzáadta azt a pluszt, amiről beszéltem. Lamkel Zével nem kell külön foglalkozni. Jól edz, motivált, megvannak az ambíciói, és hasznos tagja lesz a csapatnak. Nem gondolom, hogy a mai lett volna a legjobb teljesítményünk a szezonban, mert a Partizan Belgrád és a Liptószentmiklós ellen is legalább ilyen jó teljesítményt nyújtottunk. Tény, hogy a maihoz hasonló játékot minél többször meg kell ismételnünk." (dac1904.sk/hu)

Vladimír Weiss: „Így kell kinéznie egy jó mérkőzésnek a szlovák bajnokságban. Mindkét oldalon sok helyzet adódott, és a kapusok is kitettek magukért. Jól kezdtük a találkozót, az elején meg is voltak a lehetőségeink, de nem éltünk velük. Aztán a hazaiaknak is megvolt az esélyük a gólszerzésre. El kell ismerni, hogy a DAC nagyon jól játszott, a második félidőben jobb csapat benyomását keltette. Gyönyörű gólt adtak, de sikerült szinte azonnal visszajönnünk a meccsbe. Kiváló futball, remek atmoszféra, nagyon jó minőségű pálya volt, az ilyen mérkőzésekre szívesen járnak az emberek. A döntetlent igazságos eredménynek tartom. Az újoncokkal is elégedett vagyok. Jó főpróba volt ez számunkra a csütörtöki Konferencia Liga előtt.” (dac1904.sk/hu)

FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY - ŠK SLOVAN BRATISLAVA 1:1 (0:0)
Fortuna Liga, 7. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely. Játékvezetők:
Očenáš - Hancko, Poláček.
Nézőszám: 7144
Góllövők: 72. Schäfer, ill. 74. Zmrhal
Sárga lap: lapok nélkül
DAC: Jedlička - Blackman, Brunetti, Beskorovainyi, Davis (K) - Andzouana (89. Verlinden), Schäfer, Dimun, Ciganiks (58. Hahn) - Lamkel Zé, Sharani (73. Krstović)
Slovan: Chovan - Pauschek, Kashia, Božikov (K), De Marco (90+3. Lichý) - Kankava, De Kamps (64. Rabiu) - Čavrić (84. Dražić), Green (64. Mráz), Zmrhal - Henty (84. Da Silva)
 

Legfrissebb híreink