DAC-Slovan: mégsem!

Szomorú hír a szurkolóknak!

Forrás: fcdac.sk

TÁRSOLDALUNK, A FELVIDEKSPORT.HU ÍRÁSA:

"Világi Oszkár, a dunaszerdahelyi klub tulajdonosa sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Regionális Közegészségügyi Hivatal megtiltotta a szurkolók beengedését a MOL Arénába.

Mégsem lehetnek szurkolók a vasárnapi DAC-Slovanon

 

Világi elmondta, hogy miként tervezték megszervezni a tömeges tesztelést a MOL Aréna előtt. Az erre megszerkesztett leírás és módszertan elkészítése során konzultáltak szakértőkkel és a teszteket biztosító vállalattal is. Elsőként pozitív jelzést kaptak a hatóságoktól, de csütörtök délután a regionális hivatal megtiltotta a szurkolók beengedését és a tesztelés kivitelezését. Ez után jelentette be a kormány az országos kijárási tilalmat, amely szombattól lesz érvényben, bizonyos kivételekkel.

DAC-Slovan: Storck zseniális üzenete a szurkolóknak - NB1.hu

 

A DAC tulajdonosa szerint a néhány járásban már ma, pénteken elkezdtett tömeges tesztelésnél könnyen lehet, hogy profibb módon zajlott volna a dunaszerdahelyi akció, ráadásul annak költségét (kb. 50 000 euró) a klub állta volna, mégis tiltó határozatot kaptak. Ráadásul ez a "kísérleti teszt", amelyet a sárga-kék klub tervezett megoldást jelenthetett volna a sport-, kulturális és egyéb rendezvények megszervezésére is. Világi elnézést kért a szurkolóktól, akik két napig reménykedhetnek, hogy bejutnak a stadionba és újra élvezhetik csapatuk játékát."

Legfrissebb híreink