nb1.hu

DAC-Slovan: hat gól a barátságos évzárón – reakció

Lipcseiék ellen lesz majd jövőre az első felmérő.

Úgy vonultak téli pihenőre a csapatok a szlovák élvonalban, hogy a legesélyesebbnek gondolt, címvédő Slovan Bratislava áll az első helyen 41 ponttal, a második a DAC 38, míg a harmadik a Spartak Trnava 34 egységgel rendelkezik.

Mielőtt azonban maga a téli szünet teljes egészében beköszöntött volna, sor került Dunaszerdahelyen egy igen mozgalmasra sikeredett DAC-Slovan felkészülési mérkőzésre (eredeti elnevezése ennek a műfajnak az edzőmeccs vagy a barátságos mérkőzés), ami a vendégek 4-2-es sikerével zárult.

A hazaiaknál Veszelinov Dániel kezdett a kapuban, a 73. percig bizonyíthatott, míg Szánthó Regő a 11 perccel a rendes játékidő vége előtt lett lecserélve. 

A 22. percig a DAC-nak volt egy kapufája (Veselovsky), egy kihagyott 11-ese (Davis rontott), illetve egy ziccere (Szánthó), de a jelzett időpont utáni pillanatokban már kettővel ment a listavezető.

A pozsonyiak utána kihasználtak egy védelmi megingást, majd a szerdahelyiek volt futballistája, Sharani, visszahúzós csel után rámolta be a negyediket.

Fordulás után a pályaválasztó volt a sokkal aktívabb, amit két gólja is jelez, a másodiknál Szánthó Regő adta a gólpasszt.

GÓLÖSSZEFOGLALÓ

A találkozó lefújása után a DAC honlapjának Ammar Ramadan, az első hazai gól szerzője a következőket nyilatkozta:

„A szabadság időszaka előtt ez minden játékosnak egy hasznos mérkőzés volt. Az eredmény ellenére jól játszottunk, ami érvényes az első félidőre is, bár a négygólos hátrány mást sugall. A játékunk azonban nem volt rossz, fölényben futballoztunk, az ellenfél kontrákból büntetett. A második félidőben már magabiztosabban és a mi rendszerünkben játszottunk, aminek köszönhetően lőttünk két gólt és így azt a játékrészt megnyertük. Összességében úgy gondolom, hogy egy jó edzőmeccset játszottunk.”

A DAC játékosai péntekig edzésben maradnak, majd január 5-én kell újra munkába állniuk. Az első edzőmeccs a Lipcsei Péter csapata, az NB II-es Soroksár ellen lesz január 14-én, 2023 első bajnokija meg kapásból parádés lesz, méghozzá február 11-én.

Mert a Slovan Bratislava lesz az ellenfele…

JEGYZŐKÖNYV
DAC 1904 – ŠK Slovan Bratislava 2-4 (0-4)
Góllövők:
7. Čavrić 0-1, 23. Zmrhal 0-2, 34. Čavrić 0-3, 38. Sharani 0-4, 47. Ramadan 1:-4, 76. Nebyla 2-4
Sárga lap: 57. Davis – 80. Koseček
Játékvezető: Kišš – Pozor, Štofik, 120 néző

DAC: Veszelinov – Pinto (73. Andzouana), B. Szolgai (73. Fančovič), Muhamedbegovic (46. Brunetti), Davis (84. Mendez) – Nebyla (84. Bahi), Fazlagić (73. Leginus), Veselovský (46. M. Szolgai) – Szánthó (79. Demjanovič), Ramadan, Gavrić (46. Csóka). Edző: Adrian Guľa.
Slovan: Trnovský – Medvedev (79. Kušnír), Križan, Voet, Tóth (86. Baláž) – Sharani (46. Šaponjič), Mustafić, Kucka (71. Koseček), Zmrhal (46. Nikitin) – Čavrić (57. Antálek), Medved (84. Hornyák). Edző: Vladimír Weiss.

A TELJES MÉRKŐZÉS

Megosztás:
Kapcsolódó hírek