DAC-Slovan: a bajnokság legjobbja ellen 

Debütál a VAR a MOL Arénában.

Forrás: DAC

Vasárnap délután 16 órától rendezik a szlovák bajnokság szuperrangadóját, a második Dunaszerdahely vendége a Slovan lesz. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. A pozsonyiak egyébként 13 pontos előnnyel vezetik a tabellát a dunaszerdahelyiek előtt.

A találkozókon Szlovákiában sem lehetnek még mindig nézők, pedig a DAC-Slovan rangadók tartják a MOL Aréna nézőcsúcsait. Cserébe viszont debütál a VAR a dunaszerdahelyi arénában is.

„A Slovan a bajnokság legjobb csapata, amit már hosszabb ideje bizonyít is. Nehéz összecsapás vár tehát ránk, amelyre alaposan felkészültünk. Győzni akarunk, ami ebben az idényben még nem jött össze ellenük. A három ponttal nemcsak saját magunknak, hanem a szurkolóknak és a klubban mindenkinek örömet okozhatunk. A Slovan már eléggé meglógott előlünk, amit sajnálunk, ezért nem igazán nézegetem a tabellát. Sem fenti, sem pedig lenti irányba. A második hely elérése a mi kezünkben van, viszont el kell kerülnünk a felesleges pontvesztéseket. Inkább a kupára kacsingatok, amelyet szeretnénk végre elhódítani” – jelentette ki a DAC kapusa, Martin Jedlička, akinek a holnapi lesz a Slovan elleni 10. bajnoki derbije. Kapott gól nélkül mindössze egy alkalommal sikerült lehoznia a meccset, méghozzá 2019 áprilisában, az 1:0-s győzelmünk alkalmával. „Ez mindig egy más találkozó, mint a többi csapat elleni. A Slovan támadó felfogású gárda, általában sok munkám van ellenük. Remélem, ezúttal a lehető legkevesebb lesz, hiszen az jó teljesítményt és három pontot jelentene. Ha választanom kellene a győzelem és a kapott gól nélkül lehozott összecsapás között, mindenképpen az előbbit választanám, de természetesen a nullázás ugyanolyan fontos egy kapusnak, mink a csatárnak a gólok. A lehető legjobb forgatókönyv az lenne, ha kapott gól nélkül győznénk” – teszi hozzá mosolyogva a klubhonlapnak a DAC 23 éves kulcsembere.

Legfrissebb híreink