DAC: profi szerződést kapott a fiatal kapus - reakciók

Hivatalos bejelentés.

Forrás: dac1904.sk

ÍME, A DAC HIVATALOS BEJELENTÉSE:

,,A tizennyolc éves kapus, Horváth Attila aláírta pályafutása első professzionális szerződését, amely két évig érvényes.

Horváth Attila (szül. 2002. április 17.) a következő olyan sárga-kék nevelésű tehetség, akinek a szolgálatait szerződéssel biztosította be a klub.

A tizennyolc esztendős hálóőr ma a MOL Akadémián az ügynöke, Emil Kovarovič társaságában írta alá pályafutása első professzionális kontraktusát. A szerződés az elkövetkező két idényre szól, pontosabban 2023. június 30-ig.

„Nagyon boldog vagyok, hogy már ilyen fiatalon leszerződhettem egy olyan klubbal, mint a DAC. Bízom benne, hogy a Somorjával való együttműködésnek köszönhetően folyamatos játéklehetőséget kapok. Egyúttal abban is reménykedek, hogy hamarosan tétmérkőzésen is pályára léphetek a DAC színeiben, és hogy idővel én leszek a klub elsőszámú kapusa. Ez az álmom” – jelentette ki a 192 centiméter magas hálóőr.

Horváth Attila hatévesen szülővárosában, Somorján ismerkedett meg a sportág alapjaival. 2015-ben Dunaszerdahelyre igazolt, ahol végig járta a korosztályos együtteseket. A tavalyi szezon óta rendszeresen a felnőttcsapattal edz. A somorjai farmcsapat színeiben mutatkozott be a felnőtt futballban: a tavaszi zárófordulóban Zólyombrézón kapott lehetőséget, és rögtön bekerült a forduló válogatottjába is.

„Ati immár hónapok óta az első csapattal edz. A fejlődéséhez és a munkamoráljához kapcsolódó pozitív visszajelzések, továbbá a sikeres somorjai bemutatkozását követően úgy döntöttünk, hogy egy professzionális szerződést ajánlunk neki. Sok sikert kívánunk Atinak” – mondta Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója."

Legfrissebb híreink