DAC: erősítés érkezett a csatársorba

Fiatal tehetség írt alá.

Forrás: fcdac.sk

 

A DAC közleménye:

 

"A tizennyolc éves csatár, Jakub Švec (született: 2000. július 23-án) Aranyosmarótról igazolt Dunaszerdahelyre. A tehetséges játékos klubunkkal ma négy évre – 2023 júniusáig – szóló szerződést írt alá. A garamszentkereszti futballista Feketekelecsényben nevelkedett, majd az aranyosmaróti akadémia korosztályos csapatait is bejárta, ahonnan Nyitrára ment egy éves kölcsönjátékra. Az élvonalban 2017 novemberében, tizenhét évesen debütált, a Nagymihály ellen. Ezidáig 28 Fortuna Liga-mérkőzésen lépett pályára. Az eddigi öt élvonalbeli góljából a legelsőt a Rózsahegy kapujába lőtte, a 2018/19-es szezon 8. fordulójában.

„Úgy érzem, a DAC-hoz való átigazolásommal egy magasabb szintre léptem. Nemcsak labdarúgóként, hanem emberként is fejlődni szeretnék. Érzem, hogy a karrieremben előrelépésre van szükségem, s úgy gondolom, erre a DAC lesz a megfelelő hely. Az új környezetben is szeretném folytatni azt, amit elkezdtem, s egyre jobb akarok lenni. Szép lenne már az új szezonban hozzájárulni a csapat a bajnoki címéhez, s főként ahhoz, hogy az Európa-liga csoportkörébe jussunk. Minden egyes edzésen fejlődni szeretnék, s meg vagyok győződve arról, hogy a DAC kiváló edzőinek vezetése alatt ez sikerülni is fog” – nyilatkozta legújabb csatárunk, hozzátéve: „Már nagyon várom az új tapasztalatokat, s azt a kihívást, hogy bebizonyítsam magamnak, hogy egyre jobb és jobb lehetek. Hiszem, hogy elérhetek mindent, amire vágyom.”

 

„Jakub fiatal és ígéretes játékos, aki remek fizikai adottságokkal van megáldva, s technikailag is jól képzett. Képessége arra, hogy átjátssza az ellenfelét, valamint kitűnő lövései olyan játékossá teszik, melyre sok klub vágyik. Örülünk, hogy Jakub a mi projektünk mellett döntött, s a külföldi ajánlatokkal szemben a DAC-ot részesítette előnyben. Sok sikert kívánunk neki a klubunknál. Jakub a nyári felkészülést velünk kezdi, de fiatal korára való tekintettel úgy döntöttünk, az első félévben hagyjuk őt korábbi környezetében, hogy bebiztosítsuk fejlődésének kontinuitását” – mondta Jan Van Daele sportigazgató."

Legfrissebb híreink