DAC: Bölöni-Storck csata a kispadért?

Beindultak a találgatások.

Forrás:

A szlovák bajnokságban sincsenek meccsek, ám Dunaszerdahelyen folynak a találgatások, ki lehet a DAC új vezetőedzője.

A bumm.sk úgy éertesült, hogy a sárga-kék klub jelöltjeinek listáján Bernd Storck, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya is szerepel.

Storck 2015-ben kezdett a magyar futballban dolgozni, először az U20-as válogatott vezetőedzőjeként, majd Dárdai Pál távozása után a felnőttválogatott szövetségi kapitánya lett. Folytatva elődje munkáját 44 év után kivezette a magyar nemzeti csapatot az Európa-bajnokságra, ahol az együttes szenzációs eredményeket elérve, csoportelsőként jutott tovább, de a 16 között már nem bírt Belgiummal.

2017 októberében (néhány hónappal az andorrai fiaskó után) Storck közös megegyezéssel távozott a válogatott éléről.

Ezután Belgiumban dolgozott, előbb az Excel Mouscron, majd legutóbb a Cercle Bruges együttesével harcolta ki a bentmaradást.

Áprilisban bejelentette, hogy távozik Bruges-ből, azt nyilatkozta, szeretne kilépni az európai kupaporondra, az EL-ben vagy a BL-ben szerepelni.

Érdekesség, hogy korábban a Royal Antwerpen együttesével is hírbe hozták, ahol azt a Bölöni Lászlót válthatná, akinek a neve szintén felmerült a DAC-nál. Strock azonban cáfolta, hogy megkereste volna az antwerpeni klub.

A DAC vezetőedzője egyelőre még a portugál Hélder Cristovao, aki januárban, Peter Hyballa váratlan menesztése után vette át a sárga-kékeket, de sem a csapat játékával, sem az elért eredményekkel nem lopta be magát a drukkerek szívébe, vezetése alatt csak egy tétmeccset nyert meg a DAC.

Legfrissebb híreink