DAC – Slovan előtt: 18 tonnás monstrum a futballhuligánok ellen

Szlovákia - A járműről könnygázzal és vízágyúval is lőhetnek az egyenruhások.

Forrás:

A szlovák belügyisek fellépését senkinek sem kell bemutatni a magyar drukkerek előtt, hiszen az akkor még meg sem születettek is emlékeznek arra, hogy erőfölényüket kihasználva miként támadtak Pozsonyban a Fradi szurkolóira. De nem csak a szlovák állam első éveiben jellemezte őket a brutalitás, hanem megmaradt ez napjainkra is. 2008. november elsejét soha nem fogja elfelejteni egyetlen DAC drukker, és egyetlen magyar sem.

 

Nemrég pedig egy rendőrségi járművet terveztek, amely speciálisan a futballhuligánok ellen használható fel. 

 

Élőben közvetíti az M4 a DAC - Slovan derbit - NB1.hu

Élőben közvetíti az M4 a DAC - Slovan derbit

 
Amint arról a korkep.sk beszámol, Szlovákiában gyártották azt a 18-tonnás, 7,5 méter széles és 3 tonna súlyú mozgó fallal felszerelt, távirányítású rendőrségi járművet, amit kifejezetten futballhuligánok ellen terveztek. Monstrum a Božena nevet kapta. A jármű falának tetején rácsok vannak,a rendőrök bevetéskor onnan lőhetik könnygázzal a rendbontókat. A különleges platformon 38 rohamrendőr fér el.
 

 

A jármű maga előtt tolja az ostromfalat, ami állítható szélességű, így keskenyebb utcákban is bevethető. A fal ráadásul 3 méter magasra is megemelhető, így a rendőrök ki is törhetnek mögüle, és több mint 100 ember rohamjának is ellenáll.

 

A speciális jármű felszerelhetővízágyúval is, ehhez azonban egy tartálykocsit biztosítani kell.

Lapinformációk szerint Angliában már fel is figyeltek rá, és szertnének vásárolni belőle.

Legfrissebb híreink