Curtis eltiltása: győz az igazság?

Hivatalos bejelentés.

Forrás: Facebook/Újpest Futsal Club

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság Fegyelmi Bizottsága 2020. december 08-i fegyelmi ülésén a következő határozatot hozta:

Az Újpest Futsal Club SE sportszervezet részéről Széki Attila játékos a 15§2/b és a 21§2/b megszegése miatt, valamint a 9§1/d/3 alapján 2021.05.20-ig minden, a labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltva.


ELŐZMÉNYEK

"A bemutatkozás pazar volt, a folytatás kevésbé: Széki Attilát, művésznevén Curtist, az Újpest Futsal Club játékosát a Budapesti Labdarúgó-szövetség 2021. november 20-ig eltiltotta.

Curtis első mérkőzése jól sikerült: a Csomádi KSK elleni 0–2-ről az ő két góljával mentett pontot a lila-fehér csapat.

Aztán november 19-én, az Issimo ellen 8–6-ra megnyert összecsapáson piros lap került a neve mellé a jegyzőkönyvbe. A fegyelmi szabályzat vonatkozó paragrafusai alapján Curtis – sérülést nem okozva – leköphette vagy megüthette ellenfelét, illetve a játékvezetővel szemben tettlegességet követhetett el.

„Kértük a felülvizsgálatot és a büntetés mérséklését. A kiállítást elismerjük és jogosnak tartjuk, a jegyzőkönyvbe került fojtogatást viszont vitatjuk. Az ellenfél klubvezetése és az érintett játékos is megerősítette, hogy fojtogatásról szó sem volt. Bízunk abban, hogy a fegyelmi bizottság ennek megfelelően csökkenti a büntetést. Klubunk és Attila is mindent megtesz azért, hogy hasonló helyzet ne történjen meg még egyszer. Megbánta, amit tett” – fogalmazott az nso.hu-nak Óvádi László, az Újpest RFC-220 Volt alelnöke.

A történethez hozzá tartozik, hogy Széki mellett az ellenfélből Tihanyi Krisztián is piros lapot kapott. Az Issimo futsalosát az idény végéig, azaz 2021. június 30-ig eltiltották a játékvezetővel szemben elkövetett sportszerűtlenség/tettlegesség miatt."

Kőkemény eltiltást kapott Curtis - NB1.hu

 

Legfrissebb híreink