CSZKA-Fradi: Rebrov olyat tett, amit ritkán - reakciók

Dibusz szerint legalább nem fáztak.

Forrás: fradi.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a Ferencváros csapata nagyot küzdve 1-0-ra verte a CSZKA Moszkvát az Európa-ligában, így 15 év után megszerezte első győzelmét egy európai kupasorozat csoportkörében. A mérkőzés után mindkét oldalról érkeztek reakciók - Sergei Rebrov még egy ritkán látható félmosolyt is eleresztett nyilatkozata közben.

Sergei Rebrov (Ferencváros): "Mindkét csapat kialakította a helyzeteit.

Örültem, a csapaton azt láttam, a Ferencvárosért küzdenek.

 

Tokmac és Boli sokat hozzátett a győzelemhez, összességében megérdemeltük a sikert. Mondtam a fiúknak, hogy a védekezésbe is segítsenek be, és mondtam, hogy nem 0-0-ért jövünk. Isael és Varga is jól szállt be, utóbbi akár ha tíz percet tölt is a pályán, akkor is kiteszi szívét-lelkét a pályára. Nagyon profi játékos, ezt most is megmutatta. Lépésről-lépésre kell haladnunk a csoportban, vasárnap már bajnoki vár ránk. A CSZKA nem fogja elfelejteni a meccset, annyi bizonyos."

CSZKA-Fradi: élő közvetítés - NB1.hu

 

Viktor Goncharenko (CSZKA Moszkva): "Sajnos ugyanaz a gond kísér az utóbbi meccseken minket. Az elején jól játszunk, aztán nem használjuk ki a tiszta ziccereinket. Sajnos a második félidőre már nem is játszottunk jól. A gólhelyzeteket nem lehet edzésen gyakorolni, ez élesben fejben dől el. Azt mondom, hogy nem szabad összekeverni a gyorsaságot és a kapkodást, mi inkább kapkodtunk. A nehéz pillanatokban is oda kell mennünk a szurkolóinkhoz, most is megtettük. Nem szeretnék mentegetőzni, edzésen kell javítanunk a fiatal csapaton."

Dibusz Dénes (Ferencváros):

"Mint ahogy várható volt, sok dolgom akadt, de nem unatkoztunk és a hűvösben legalább nem is fáztunk. Viccet félretéve nagyon örülök, hogy sikerült nyernünk, hisz a Ludogorec ellen nem úgy alakult a meccs, ahogy akartuk. Bízok abban, hogy ez a siker nagy fordulatot jelent a csapat játékában és nagy löketet ad mindenkinek az ősz hátralevő mérkőzéseire.

 

Katonás fegyelemmel verte a Fradi a Vörös Hadsereg csapatát - videó - NB1.hu

 

Szerintem azért tudja mindenki, hogy ilyen szintű csapatok ellen szükség van a kapusra, a védőkre, a szerencsére és a jó támadójátékra, az extrákra is. Hallhattuk, hogy a CSZKA élet-halálként fogja fel a találkozót, ennek megfelelően erősen kezdtek, de nekünk is voltak helyzeteink, jól zártunk és talán ha két ziccerük volt összesen a meccsen. Igyekeztük zárni a területeket, akadtak persze távoli lövéseik, jó tempójú helyzeteik. Szerencsére a végén berúgtuk a győztes gólt, ennek megfelelően jól sikerültek a cserék is, mindenki hozzátette a magáét. Hatalmas győzelem ez a csapatnak!"

Botka Endre (Ferencváros): "Inkább a küzdeni akarás jött ki ezen a meccsen, mint a szép játék, de összességében jól játszottunk támadásban és védekezésben is. A meccs elején kapkodtunk, de a második félidőre megtaláltuk a játékunkat. Ennek oka lehetett, hogy tegnap úgy edzettünk, hogy nem volt fellocsolva a pálya, de szerencsére húsz perc után fel tudtuk venni a ritmust, ki tudtuk javítani a hibákat. Mindvégig éreztem, hogy van bennünk egy gól, már a kezdés előtt is ezt mondtam. Hála az égnek kivédekeztük a kilencven percet, pozitív a jó védelmünk. Hazai pályán a CSZKA ellen többet kell dominálnunk, óvatosan is kell ugyanakkor játszanunk, hisz jól kontráznak.

Moszkvából jelentjük: békés harcosok klubja - EXKLUZÍV FOTÓK - NB1.hu

 

Ott is szükséges odafigyelnünk majd, de az 1-0-val kiegyeznék természetesen."

 

Varga Roland (Ferencváros): "Megmutattuk, hogy van ereje és tartása a csapatnak, nagyon örülök a győzelemnek. Láthattuk a meccsen, hogy itt is, ott is voltak helyzetek, szerencsére mi tudtunk egy gólt szerezni. A vége így alakult, nem lehet mondani, hogy mi lett volna, ha, hisz a fociban nincs ilyen.

A csatárainknak nehéz dolguk volt az egész meccsen, de jól helytálltunk. Valóban tudunk egymásért küzdeni, egy jó szellemű csapat vagyunk."

Legfrissebb híreink