Csodát tett a Vasassal Michael Oenning

Budapest – Az előző szezon ezen szakaszában két ponttal előzték meg az utolsó Békéscsabát.

Forrás: blikk.hu

Egy év rövid idő, ám a Vasas labdarúgócsapatának életében fényévnyi távolság. Az angyalföldiek tizenkét forduló után négypontos előnnyel vezetik az NB I-et, míg az előző szezonban, a bajnokság ezen szakaszában két ponttal előzték meg az utolsó Békéscsabát, s a 11. helyen álltak – írja a Blikk.

 

A vezető helyét szombaton tovább szilárdította a Vasas, hiába került kétszer hátrányba az MTK ellen, 3-2-re fordítani tudott hazai pályán.

 

– Örülök, hogy sikerült nyernünk, ráadásul amióta itt vagyok, a legjobb támadójátékunkat produkáltuk– értékelt Michael Oenning vezetőedző. – A fiúk ezen a mérkőzésen is mindent megtettek, hogy maguk mellé állítsák a közönséget. Időnként túlpörögtünk, nem mindig a legokosabb megoldást választottuk. Megvolt bennünk az erő, hogy kétszer is visszahozzuk a meccset. A játékosok küzdöttek egymásért.

 

A német szakember januárban vette át a gárda irányítását, amely tavaly ilyenkor három győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel állt, mind­össze kilenc gólt rúgott, viszont 15-öt kapott, de Oenning végül 32 ponttal bent tudta tartani a csapatot az élvonalban. Az idei menetelésben (8 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség, 19-9-es gólkölönbség, 25 pont) kilenc olyan futballistára is épít a korábbi Hamburg-edző, aki Szanyó Károly (42) együttesét is erősítette, viszont az idősebb magyar labdarúgók helyett saját nevelésű fiatalok kerültek az első csapatba, és Pavlov Ievgen kivételével a légiósok is cserélődtek.

 

A német-török Mahir Saglik (33) épp az MTK ellen talált magára. A korábban a Bundesligában is focizó csatár nyolc hete csatlakozott a Vasashoz, s szombaton megszerezte első két NB I-es gólját.

 

– Kemény munkával és rengeteg edzéssel le kellett dolgoznom az erőnléti lemaradásomat– árulta el Saglik. – Sokat dolgoztam magamon, hogy segítségére lehessek a csapatnak. Nagyon örülök, hogy megszereztem első tétmeccses góljaimat a Vasasban, amelyekkel fordítani tudtunk. Ez fontos volt nekem, így most nagy a boldogságom. Persze nem szeretnék itt megállni.

Legfrissebb híreink