Csodacsapat ellen a Loki, bosszút állhat a Fradi – Magyar Kupa

Szombathelyről és Kispestről is igazoltak a zöld-fehérek.

Forrás:

A bajnoki küzdelmek mellett tovább folytatódik a Magyar Kupa is, nem is akármilyen párosításokkal. A küzdelmek a legjobb 16 között zajlanak már, és első alkalommal a mostani kiírásban már nem egy, hanem két mérkőzésen dől el a továbbjutó csapatok kiléte.
 
A legjobb 16-ba 3 NB III-as, 4 NB II-es és 9 NB I-es csapat jutott be, az első mérkőzésre már ma kora este sor kerül, az Ajka vendége a Loki lesz.
 
Az ajkaiak teljesítménye előtt csak kalapot lehet lengetni (nem mintha nem ezt kellene tenni a többi másod- és harmadosztályú gárda előtt, melyek eljutottak idáig), hiszen Schindler Szabolcs csapata az egyetlen az NB-s bajnokságok mezőnyében, mely sem a bajnokságban, sem a Magyar Kupában nem szenvedett még vereséget. Ráadásul az ajkaiak már búcsúztattak élvonalbeli alakulatot a sorozattól, hiszen az előző körben az MTK-t ejtették ki.
 
Azt az MTK-t, melynek színeiben Kanta József szerezte a találkozó első gólját, de nem örült a találatának, mert Ajkán kezdte a pályafutását. A meccset végül a zöld-fehérek nyerték 2-1-re, a mérkőzés után Feczkó Tamás, a vendégek mestere azt mondta, ellenfelük olyan erős, hogy az NB II középmezőnyében is simán megállná a helyét.
 
A klub vezetői a téli átigazolási szezonban tovább erősítették a játékoskeretet, három játékost igazoltak. Keresztes Krisztián a szombathelyi Illés Akadémiától lett elhappolva, tagja volt a tavalyi évben bajnokságot nyert elsőosztályú U19-es csapatnak, amellyel idén az ifjúsági Bajnokok Ligájában is szerepelt. Csaba Dániel a Budapest Honvédtól lett megszerezve, Harsányi Zoltán az NB II-es Balmazújvárostól, de pályafutása alatt 47 NB I-es mérkőzésen 5 gólt szerzett, többek között megfordult a Pécs, a Mezőkövesd, Puskás Akadémia és a Nyíregyháza csapatiban is.
 
A Lokira tehát, hiába győzte le a legutóbbi NB I-es fordulóban a listavezető Ferencvárost, nem vár rá könnyű mérkőzés.
 
És ha már a Fradi: a zöld-fehéreket a tavalyi kiírásban, általános döbbenetre, az akkor még másodosztályú Kisvárda búcsúztatta a sorozattól. Holnap, egy várdai siker (ami ugye még nem jelentené a vendégek automatikus továbbjutását), csak olaj lenne a tűzre, mert a gyengébb tavaszi eredménysor és a mutatott játék miatt eléggé elégedetlenek a Ferencváros hívei.
 
Program
kedd:
FC Ajka (NB III)-Debreceni VSC 18.30
 
szerda:
Soroksár SC (NB II)-Tarr Andráshida SC (NB III) 14.00
Budaörs (NB II)-Kaposvári Rákóczi FC (NB II), Tatabánya 14.00
Duna Aszfalt TVSE (NB II)-Budapest Honvéd 14.00
Taksony SE (NB III)-MOL Vidi FC, Dunaharaszti 14.00
Puskás Akadémia FC-Paksi FC 15.00
Mezőkövesd Zsóry FC-Szombathelyi Haladás 17.00
Ferencváros-Kisvárda Master Good 18.00

Legfrissebb híreink