Csizmadia hiánya, Rebrov öröme, Hornyák ígérete - edzői reakciók

Szalai sajnálja, Farkas nagyon boldog.

Forrás: Bakonyi Péter/nb1.hu

Három meccsel zárult vasárnap a 26. forduló. Pintér Attila csapata otthon tartotta mind a három pontot a Budafok ellen, míg a Fradi egy gólgazdag meccsen ütötte ki a Paksot. Az ezüstrangadón a Puskás Akadémia diadalmaskodott, így már nyolc pont a hátránya a Vidinek.

Nézzük, a vezetőedzők hogyan értékelték a meccseket.

Mezőkövesd-Budafok 2-1

Farkas József (Mezőkövesd, megbízott vezetőedző): „Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, mind a két csapat kupameccset játszott hétközben, ez látszott is a teljesítményen. Nagyon örülök a győzelemnek, mert az volt a legfontosabb, hogy itthon tartsuk a három pontot és tapadjunk az első négy helyezettre, ezt pedig sikerült megvalósítanunk. ”

Mezőkövesd-Budafok: Pintér Attila megállíthatatlan - NB1.hu

 

Csizmadia Csaba (Budafok): „Azt kaptuk a mérkőzéstől, amit vártunk, egy nagyon fegyelmezett csapattal játszottunk. Ellenfelünk a találkozó elején kihasználta a hibánkat és vezetést szerzett, utána egy 11-essel visszajöttünk a mérkőzésbe, viszont a második félidőben megint elkövettünk egy olyan hibát, amit nem engedhetünk meg magunknak. A mai találkozón hiányzott a játékunkból a dinamika, összességében reális eredmény született.”

Ferencváros-Paks 5-2

Szerhij Rebrov (Ferencváros): ,,Nagyon örülök annak, hogy gyorsan tudtunk reagálni a tizenegyes után. Az első félidő első 20-30 perce nehéz volt, de láttam a fiúkon a motivációt. Fontos három pontot szereztünk.  Nagyon nehéz időszakot élünk meg, hiszen körülbelül egy éve szurkolók nélkül játszunk, bizonyos tekintetben pedig nem a futball az első a mindennapokban, több család is a koronavírussal küzd. Nehéz a szurkolók nélkül pályára lépnünk. A 13 pontnyi előnynek köszönhetően néha talán idézőjelesen néhány pontveszteség is beleférhetett, ugyanakkor nagyon örülök, hogy a jelenlegi keretünkben 10 válogatott játékos is van. Örülök, hogy sok válogatott játékosunk van, viszont ez alapvetően megnehezíti a munkánkat, hiszen gyakorlatilag hat játékosunk marad, akikkel dolgozhatunk. Együtt fogunk majd edzeni az U19-es csapattal is. Remek, hogy a játékosoknak jut ideje a pihenésre is, most kicsit a családjaikkal is tudnak lenni, utána persze 100 százalékos erőbedobással készülünk majd a Budafokra. Ami az új játékosokat illeti, kell egy kis idő a beépüléshez, Samy Mmaee-n szerintem azt lehetett látni, hogy most magabiztosabban játszott, mint korábban. Sok büntetőt ítéltek ellenünk az elmúlt hetekben, nem jó, hogy öt meccs alatt ez ennyiszer előfordult, ezzel a helyzettel kezdenünk kell valamit. Oleksandr Zubkov a combját fájlalta, remélhetőleg nem súlyos a sérülése, ám ez pontosabban majd csak a következő napokban fog kiderülni. Örülök annak, hogy sok helyzetet sikerült a Paks ellen kialakítanunk, mindent megtettünk, hogy gólra váltsuk a lehetőségeinket."

Ferencváros-Paks: korai öröm, hatalmas pofon - NB1.hu

 

ifj. Bognár György (Paks, megbízott vezetőedző): „Jól kezdtük a mérkőzést, hisz’ rögtön az elején egy büntetőből vezetést szereztünk, aztán számítottunk rá, hogy a Fradi végig dominálni fog, ezért kicsit mélyebben húztuk meg a védekezési vonalunk, mint általában szoktuk. Az első negyvenöt perc után úgy jöttünk be az öltözőbe, hogy ebből egy döntetlen szagú mérkőzés is lehet. A második játékrészben viszont saját magunknak tettük nehézzé a találkozót, erre jött még rá az is, hogy az FTC azért ebből a mezőnyből minőségileg igencsak kiemelkedik. Nem volt elég agresszív a középpályánk - ez egyébként mindkét félidőre igaz -, nem szereztünk sok labdát, ha pedig mégis, azonnal vissza is adtuk még a saját térfelünkön. Ezen hibáinkat a Ferencváros pedig úgy ki tudta használni, hogy helyzeteket alakított belőle."

Lorenz Mártonnak kifordult a bokája, ezért kellett lecserélni. A Paksnál számoltak azzal, hogy a koronavírus-járvány miatt akár egy U17-es edzőből is lehet ideiglenes vezetőedző, ugyan most a változás az eltiltás miatt történt.

Puskás Akadémia-MOL Fehérvár FC 1-0

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): ,,Nagyon szépen köszönöm a csapatomnak a hozzáállást és az eredményt. Olyan nehéz lett a meccs, amilyenre számítottam, hiszen minőségi csapat a MOL Fehérvár FC. Kitámadtak, nagy motivációval léptek pályára, de a pálya középső harmadában igyekeztünk jól levédekezni a támadásaikat. Meccs elején sok pontatlanság volt a játékunkban, ezt is el kell ismerni. Jó csapatot mindig nagy érték legyőzni, ezért külön is örülök a győzelemnek. Egy szép momentum döntötte el a három pont sorsát végül, szép gólt tudtunk szerezni. Nem szeretnék előre számolgatni a második hely miatt, meccsről-meccsre kell haladnunk, a szezon végén húzunk majd egy vonalat. Nem szeretnék elkiabálni semmit, de azt megígérhetem, hogy mindent megteszünk azért, hogy megtartsuk a második helyet.”

Puskás Akadémia-Fehérvár: eldőlhetett az ezüstérem sorsa - NB1.hu

 

Szalai Tamás (MOL Fehérvár FC): ,,Jól kezdtük mérkőzést, sokkal többet volt nálunk a labda az első félidőben, kezdeményezőbbek voltunk, a hazaiak inkább kontrára játszottak. Két-három lehetőségünk is volt 45 perc alatt, csak a gól hiányzott a játékunkból. Az első félidőben nagyon sok minden viszontláttam abból, amit gyakoroltunk. Sajnos a második félidőben egy beadás után eltolódtunk és gólt kaptunk. Sajnálom nagyon, mert mindenki küzdött, mert előre, sok munkát beletett ebbe a meccsbe a csapat, mégsem járt érte pont. Ilyenkor kicsit igazságtalan a futball, mert összességében szerintem közelebb álltunk a győzelemhez. Természetesen nem adjuk fel az ezüstért folytatott harcot, hét bajnoki meccs van még a szezonban, bármi megtörténhet. Itt is szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a srácoknak ezt az elmúlt egy hónapot, amíg megbízott edzőként vezethettem a csapatot. Nagy élmény volt velük dolgozni, partnerek voltak, úgy érzem, sikerült is kicsit felrázni őket egy nagyon rossz sorozat után, aminek eredményeképp a MOL Magyar Kupában elődöntősök vagyunk, és amit természetesen szeretnénk megnyerni."

Legfrissebb híreink