Csertői Aurél rotálni fog, az MTK-nál hiányzik a komplett támadósor

Dunaújváros – A vendégek edzője nem értékeli túl a tíz nappal ezelőtti négyest.

Forrás: mtkbudapest.hu

Kedd este hat órakor pótolják az OTP Bank Liga 20. fordulójából elhalasztott mérkőzést. Az MTK és a Paks nem is olyan régen találkozott egymással. A mérkőzés azért is marad emlékezetes, mert a két fordulóval ezelőtt 4-1-s paksi győzelem tette biztossá a Ferencváros 29. bajnoki címét.

 

Érdekesség, hogy azóta a tolnaiak két vereséget szenvedtek el, míg az MTK Budapest négy pontot gyűjtött legutóbbi két bajnokiján. A jobb aktuális forma, a csapatok örökmérlegében is visszaköszön. Az eddig lejátszott, mindössze 18 elsőosztályú bajnokin 9 fővárosi, 4 paksi siker született, 5 döntetlen mellett.

 

A hetedik helyen tanyázó Paksi FC, a második MTK Budapesttől nyolc pont lemaradásban van, azonban egy esetleges Dunaújvárosban aratott győzelemmel sem tudnának feljebb lépni az NB I tabelláján. A matematikai bennmaradást ugyan még nem vívták ki a zöld-fehérek, mégis nagy valószínűséggel ilyen veszély nem fenyegeti őket. Annál jobban van szüksége a három pontra a budapesti kékeknek, akik így ötpontos előnyt alakíthatnának ki a harmadik helyezett DVSC előtt.

 

Teodoru Vaszilisz dolgát továbbra is sérülések nehezítik. Marek Strestik, Myke Bouard Ramos, Torghelle Sándor és Hrepka Ádám sem bevethető ellenben visszatérhet a középpályára Vass Ádám, aki letöltötte sárgalapos eltiltását.

 

A Paksi FC vezetőedzője teljesen más mérkőzésre készül, mint tíz napja, amikor egy négyest rúgott csapata az MTK-nak.

 

– Senki ne vonjon le messzemenő következtetéseket abból, hogy bő egy héttel ezelőtt legyőztük az MTK-t négy-egyre – mondta Csertői Aurél a paksifc.hu-nak. – A keddi összecsapásunk egy teljesen másik mérkőzés lesz. Egészen biztos, hogy másképp fognak ők is hozzáállni, és mivel remek játékosokkal rendelkeznek, ezért nekünk is maximális koncentrációra lesz szükségünk. Persze bízom abban, hogy hasonló jó eredményt fogunk elérni, mint a hazai meccsünkön, de sokat kell tennünk azért, hogy ez így is legyen. A szombati mérkőzés után kicsit közelinek tűnik ez a keddi időpont, igyekszünk rotációban pályára küldeni a játékosokat, de nem vagyunk könnyű helyzetben.

 

A vendégek vezetőedzője a piroslapos Balázs Zsoltra nem számíthat

 

 

OTP Bank Liga, 20. forduló

 

MTK Budapest-Paksi FC

Dunaújvárosi stadion, 18.00

Játékvezető: Andó-Szabó Sándor

 

A mérkőzést élőben, online közvetítjük!

Legfrissebb híreink