Csapatot válthat az Olaszországban játszó magyar futballista

Borzasztó állapotokról beszélt.

Forrás: mlsz.hu

Az európai országok közül Olaszországban az egyik legrosszabb a helyzet a koronavírus miatt. A híradásokból értesülhetünk arról, hogy mennyien betegednek meg és halnak meg a betegség miatt. 

Itáliában nem meglepő módon a fociélet szünetel. Ez a pihenő érinti Adorján Krisztiánt is, aki a Serie B-ben szereplő Virtus Entella csapatát erősíti. A 27 éves futballista ebben a szezonban hat bajnokin kapott lehetőséget. A Transfermarkt 200 ezer euróra becsüli honfitársunk értékét. Érdekesség, hogy Adorján szerződése a szezon végén lejár, és valószínű, hogy a nyáron csapatot fog váltani. Adorján életét súlyos térdsérülés is nehezítette, de úgy tűnik, átlendült a nehéz időszakon.

"Nagyon sokat dolgoztam, hogy visszatérhessek, sok fájdalmat kellett leküzdenem. Természetesen azok után boldog voltam, hogy újra a pályán lehettem, noha nem az eredeti posztomon szerepeltem, hátrébb, a védők előtti pozíciót kaptam. Kevesebbet támadhattam, messzebb kerültem az ellenfél kapujától, ugyanakkor sokat voltam játékban, jók voltak a visszajelzések: menedzserek kerestek, hogy tetszik nekik a játékom, szívesen képviselnének. Ám azóta nem kerültem be a csapatba, bár az edzőm azt mondja, elégedett a munkámmal, az utóbbi időszakban világossá vált, elköszönök a klubtól. Lejár a szerződésem, így a távolabbi jövőt terveztem, de a vírus közbeszólt, egyelőre nem lehet tudni, hogyan alakulhat a pályafutásom. Most az egészség az első, reménykedünk, hogy minél előbb túljutunk ezen a félelmetes időszakon" - nyilatkozta az nso.hu-nak Adorján Krisztián. 

Úgy tűnik, megtalálta új csapatát a MOL Fehérvár exedzője - NB1.hu

 

Adorján arról is beszélt, hogy milyen állapotok vannak jelenleg Olaszországban. Elárulta, kedvesével nem hagyják el az otthonukat, és figyelik a híreket.

"Klubunk alelnökénél kimutatták a vírust. Azóta karanténban kell lennünk, szörnyű átélni, ahogy itt, Olaszországban, napról napra egyre borzasztóbb a helyzet. Itthon vagyunk a párommal, nem megyünk sehova, szerencsére jól vagyunk. A játékostársakkal folyamatosan tartom a kapcsolatot, senki sem beteg – ez jó hír. De szívszorító érzés nap nap után azzal szembesülni, hogy hányan halnak meg a vírus miatt" - fogalmazott Adorján.

A Virtus Entella egyébként a 10. helyen áll a Serie B táblázatán. 

Legfrissebb híreink