Csányi Sándor fontos változás tervezetét jelentette be

Magyarország - A Puskás Ferenc Stadionról is említést tett.

Forrás:

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke – akit múlt héten megválasztottak a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség alelnökévé, a Világgazdaságnak adott interjúban elmondta, a támogatást döntően arra építve kell átalakítani, hogy mely klubok nevelnek ki olyan játékosokat, akik első- másodosztályú, vagy külföldi bajnokságokban, illetve a válogatottban szerepelnek. „Azoknak az utánpótlásműhelyeknek, amelyek nem képesek kinevelni ilyen játékosokat, fölösleges támogatást adni, minderről már a hetekben tárgyal az MLSZ” – fogalmazott az elnök.
 
A társaságiadó-kedvezmény rendszeréről (TAO) elmondta: „Minden felhasználást szigorúan, benchmarkok alapján ellenőrzünk, egy fűnyíróra vagy gereblyére sem lehet akármennyit elkölteni. Összességében 2010 óta több mint 1100 új pálya épült, hozzávetőleg 1500 sporttelepet újítottak fel. A játékosok száma megduplázódott, ma már közel 270 ezer; és másfélszer annyi, mintegy 12 ezer csapat van.”
 
Csányi Sándor beszélt az új Puskás Ferenc Stadionról is, amelynek 2019 nyárutójára, kora őszére kell elkészülnie. „A napokban egyeztettem Fürjes Balázs kormánybiztossal, a tájékoztatása szerint ezt a határidőt tudjuk tartani, sőt talán nyerhetünk is egy kis időt, mert a tervezettnél valamivel előrébb tartanak a kivitelezési munkálatok” – tette hozzá.
 
A 2020-as Európa-bajnokságot több európai nagyvárosban rendezik majd meg, az egyik házigazda Budapest lesz, azonban ez nem jelent automatikus kvalifikációt a válogatottnak. Csányi Sándor szerint elsősorban az Eb-selejtezőre kell majd koncentrálnia a magyar csapatnak, a Nemzetek Ligájára „utolsó szalmaszálként” tekint. A selejtezőkből 20 csapat jut az Eb-re, a Nemzetek Ligájából pedig mindössze négy.
 

A pirotechnika visszatér: retro képgaléria - NB1.hu

A pirotechnika visszatér: retro képgaléria

Legfrissebb híreink