Csalódott lesz a Vidi edzője karácsonykor a remeklés után is - reakciók

Élet-halál meccsek miatt szólt a Budafok edzője a szünetben.

Forrás:

Hamar eldőlt tegnap a MOL Fehérvár FC és a Budafok csatája (4-1 lett a végeredmény), mert a hazaiak már 15 perc után vezettek 2-0-ra. És akár még több is lehetett volna a végeredmény, mert a szünet után a Vidi szerzett még két gólt, de egyiket sem adta meg a játékvezető.

Erről is beszélt Márton Gábor vezetőedző a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, aki ismét felhívta a figyelmet arra, hogy miért is lett a fehérváriak vezetőedzője.

"Nagyon örülök, hogy végre nem csak jól, de eredményesen is kezdtük a meccset, gyorsan szereztünk két gólt, emellett pedig helyzeteink is voltak. A második játékrészben újabb gólokat szerezhettünk volna, sőt szereztünk is, de kettőt nem adtak meg - az egyiket, ha jól tudom, tévesen érvénytelenítette a játékvezető. Ez azonban benne van a fociban. A mai mérkőzésünk, azt gondolom, rendben volt, de azt is el kell ismerni, hogy egy kicsit hullámzó a teljesítményünk. Nehéz bármit is mondani úgy, hogy ne tűnjön magyarázkodásnak, de aki ismer, az tudja, hogy nem szoktam magyarázkodni. Azt tudni kell, hogy jelenleg épp egy generációváltáson megy keresztül a Vidi, nyáron évekkel lett fiatalabb a csapat átlagéletkora. Ezenkívül teljesen más futballt várnak el tőlünk, azért hoztak engem ide, hogy sokkal támadóbb futball jellemezze a Vidit. Azt hiszem, az azért kidomborodik, hogy az NB I-es mezőnyből mi dolgozzuk ki a legtöbb helyzetet, mi rúgjuk a legtöbb gólt. Sajnos azonban amiatt mérges vagyok, hogy szinte minden alkalommal kapunk egy-egy elkerülhető találatot, így volt ez ma is a Budafok ellen. Mindent figyelembe véve azonban jár ma a gratuláció a srácoknak, mert jól játszott a csapat!"

Koronavírus: kétes esetek 3 válogatott játékosnál - NB1.hu

 

Amikor feljutott az élvonalba a Budafok, sokan egy legyintéssel elintézték Csizmadia Csaba gárdáját, hogy úgyis kiesik. Az újonc viszont egyelőre sokkal jobban szerepel a vártnál, ugyanúgy, mint az előző kiírásban, amikor őket leszámítva senki nem gondolt arra, hogy a gárda feljuthat az élvonalba.

Csizmadia papíron még pályája elején lévő szakvezetőnek számít, ám fiatal kora ellenére a szünetben felhívta a játékosai figyelmét arra, hogy fájdalmas következményekkel járhat, ha nagyon súlyos vereséget szenvednek el a Vidi otthonában.

"Sajnos teljesen másképp alakult a mérkőzés, mint ahogy szerettük volna. Könnyű gólokat ajándékoztunk a Vidinek, gyakorlatilag kétszer jött el a kapunkig a fehérvári csapat az első negyedórában és a 15. percben már 2-0 állt az eredményjelzőn. Nem kell ajándékba adni a Vidinek a gólokat, hiszen tudjuk, hogy jó csapat, nincsenek rászorulva a segítségre. Bíztam abban, hogy az első félidőben sikerül nekünk is egy gólt szereznünk, sajnos ehelyett jött a harmadik nagy hibánk, melyet ismét kegyetlenül kihasznált a Vidi. Ekkora hibákat egyetlen csapat ellen sem szabad elkövetni. A második félidőben cserékkel igyekeztem változtatni a játékon, ekkor már a fehérváriak is visszavettek kicsit a tempóból, szóval nagyon mélyen nem lehet szakmai szemmel elemezni a második 45 percet. Félidőben azt kértem a csapattól, hogy próbáljuk meg stabilan, lehetőleg hiba nélkül lehozni a második félidőt, kerüljük el azt, hogy beleszaladjunk egy komolyabb pofonba, mert egy kiütéses vereségből rendkívül nehéz felállni." 

A Vidi, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva, 7 pontos hátrányban van az éllovas Ferencváros mögött a táblázaton, így Márton Gábor csalódott lesz, mert korábban azt nyilatkozta a klub honlapjának, hogy az lesz, ha karácsonykor már nem a csapata áll a tabella élén. Márpedig a Vidire már csak kettő meccs vár 2020-ban (a Puskás Akadémia és a Kisvárda látogat majd Fehérvárra), ezeken meg csak 6 pontot tud szerezni a MOL Fehérvár FC.

A Budafoknak még két élet-halál meccse lesz, előbb fogadja a Mezőkövesdet majd december 23-án a Honvédot, a két megmérettetés között meg a címvédő Ferencváros vendége lesz.

ELŐZMÉNYEK

 

MOL FEHÉRVÁR-BUDAFOK 4-1 (3-0)

Az NB I 14. fordulójának szombat esti meccsén a MOL Fehérvár 4-1-re verte a Budafokot. A székesfehérváriaknál elővigyázatossági okokból nem léphetett pályára a PCR-teszten kétes, majd negatív mintát mutató Nego, Nikolics, Nikolov hármas, ám ennek ellenére is remekeltek: az első negyedórában előbb Alef, majd Petrjak volt eredményes, még a szünet előbb az ukrán duplázott, majd a második félidőben Rus is betalált - a hajrában Kovács szépített. A történelem elképesztő módon ismételte önmagát: a két csapat augusztus végi mérkőzése ugyanígy 4-1 lett a Vidi javára, ugyanúgy volt duplázó játékos (akkor Nego, most Petrjak), és - a statisztikai adatokat szeretők kedvéért - ugyanúgy négy sárga lap született, mint akkor.

Koronavírus: kétes esetek 3 válogatott játékosnál - NB1.hu

 


A MECCS KULCSMOMENTUMA: AZ ELSŐ 15 PERC

Remekül kezdett a Vidi, és nem csupán megalapozta ezzel a sikert, hanem lényegében be is biztosította azt. 


A MECCS FŐSZEREPLŐJE: IVAN PETRJAK

Aktívan játszott, két gólt szerzett, főszerepet vállalt a hazai sikerből - ugyanúgy egyébként, mint a két gólpasszt jegyző Lyes Houri.


A GÓLOK TÖRTÉNETE:

6. perc: Houri ívelte be a szabadot a tizenhatos sarkáról, Alef pedig az ötösről a jobb alsóba fejelt. 1-0

15. perc: Szép támadás végén Bolla lövése felpattant egy lábon, pont Petrjak elé hullott a labda, aki kapásból bombázott 7 méterről a jobb alsóba. 2-0

36. perc: Zivzivadze szerzett labdát a vendégek térfelén, ziccerben mehetett, de nagyon önzetlenül Petrjakot hozta kihagyhatatlan helyzetbe, a szélső pedig nem is hibázott, 8 méterről az üres kapuba passzolt. 3-0

55. perc: Houri szögletét még kifejelték a budafoki védők, de másodszorra már eljutott a labda a kapu elé, Rus pedig a léc alá fejelt 6 méterről. 4-0

93. perc: Egy szabadrúgás-variációval szépítettek a vendégek: Lőrinczy passza után Kovács szépített közelről. 4-1


A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Vidi a Puskást, a Budafok a Mezőkövesdet fogadja.


JEGYZŐKÖNYV:

MOL Fehérvár FC-Budafoki MTE 4-1 (3-0)

gólszerzők: Alef (6.), Petrjak (14., 36.), Rus (55.) ill. Kovács D. (93.)
sárga lap: Bamgboye (93.), ill. Takács (2.), Romic (4.), Oláh (83.)

MOL Fehérvár: Rockov – Rus, Fiola (Zeke, 81.), Stopira – Bolla (Bamgboye, 67.), Alef (Nyári, 67.), Rúben Pinto, Houri, Hangya – Petrjak (Szabó L., 81.), Zivzivadze (Géresi, 67.). Vezetőedző: Márton Gábor
Budafok: Póser - Huszti A., Nikolić, Romić, Medgyes (Margitics 46.) - Micsinai, Oláh B. - Kovács D., Kulcsár K. (Lőrinczy 58.), Takács R. (Szabó M. 58.) - Zsóri (Ihrig-Farkas 46.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba


A tabella a linkre kattintva érhető el. 

Legfrissebb híreink