Csak magyarral – több tiszteletet követelnek a bíróktól és a médiától

Követik az utat, amit a szurkolók és az MLSZ is szeret.

Forrás: Kaposvári Rákóczi/Facebook

Annak ellenére, hogy 6 szerzett pontjával az utolsó helyen áll a Kaposvár (szinté ennyi egységet gyűjtött eddig a 11., ma délután az FTC ellen játszó Honvéd, valamint a 10. Diósgyőr), elismerésre méltó a somogyiak menetelése.

Már az is csodaszámba ment, hogy feljutottak az élvonalba (előzetesen talán csak ők maguk és a legvérmesebb szurkolóik álmodoztak erről), és az is, hogy az előző kupakiírásban az Újpestet búcsúztatták.

A gárda nem dúskál az anyagiakban, takaros a stadionja, ám a körülményei nem közelítik meg az élen lévő, és ami talán a fontosabb, lehet, hogy a középcsapatokét sem.

 

Szintén kiemelendő, hogy a tegnapi, Paks elleni 2-1-es vereség alkalmával a csak magyar játékosokat alkalmazó tolnaiak ellen csak magyarral a kezdőcsapatban álltak fel, a meccs egyetlen légiósa, a szlovén Matej Poplatnik a 88. percben állt be a vendégekhez Nagy Richárd helyére. 

 

Így elmondható, hogy a Kaposvár is követi azt az utat, melyet az MLSZ javasol és a szurkolók is szeretnek: azaz, minél több magyarra és magyar fiatalra támaszkodnak.

A gárdát viszont sokan leírták a rajt előtt, mondván, úgyis kiesik majd. És bár 8 forduló után az utolsó, a mezőny sűrűségét jelzi, hogy csak 4 pontra van lemaradva az 5. Újpesttől.

Ennek ellenére fájt a kaposváriaknak a paksi zakó, ki is fakadt kissé a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Disztl László, aki a vezetőedző, de ugye a meló érdemi részét a megfelelő papírral nem rendelkező Waltner Róbert végzi.

 

„Nagyszerű, izgalmas mérkőzés volt, amiben bent volt az is, hogy nyerünk. Az első félidőben úgy játszottunk, ahogy azt előre elterveztük, vezetést is szereztünk és a gól mellett is volt helyzetünk. A második félidő elejét elrontottuk, egy lepattanó labda, majd egy egyéni hiba után gólt kaptunk. Mindent megtettünk a pontszerzésért, meg is voltak a helyzeteink, de nem sikerült ezeket kihasználni, pedig legalább egy pontot érdemeltünk volna. Nagy szomorúsággal tölt el, hogy nem kapjuk meg azt a tiszteletet sem a játékvezetőktől, sem a médiától, amit megérdemelne ez a csapat.”

 

A Kaposvárról írt NB I-es cikkeink erre a linkre, az NB II-esek meg erre a linkre kattintva érhetőek el.

Legfrissebb híreink