Csak magyarok: lehetnek-e dobogósok Bödéék?

20 év kemény munka: filozófiából identitás.

Forrás:

Sokak számára nagyon szimpatikus a Paks, hiszen szolid körülmények és lehetőségek között, kizárólag magyar játékosokra építve, stabilan őrzi élvonalbeli tagságát. Viszont, ennél is ért már el figyelemre méltóbb helyezéseket a klub, mint ahogyan arra Méhes Tamás sajtófőnök emlékeztetett a sport365-nek adott, igen részletes interjúban.

RÉSZLETEK:
sport365.hu:
Mióta van ez a szisztéma a csapatnál, hogyan és pontosan miért született meg ez a koncepció, hogy csak magyar futballisták szerepeljenek a Paksi FC-ben?
Méhes Tamás, sajtófőnök: A koncepció gyakorlatilag a kezdetek óta tart, és rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy teljesen tudatos stratégiával és kemény munkával immáron a tizennegyedik szezonunkat kezdtük el az első osztályban. Nagyon fontos továbbá, hogy elképzelésünk nem áll meg az országhatár vonalainál, folyamatosan figyelemmel kísérjük a határon túli magyar játékosokat is. Volt már, és most is van több külhoni magyar labdarúgónk.

 

 

Van-e valamilyen üzenete ennek a vállalásnak, akarnak-e más csapatokra is hatni ezzel?
Egészen biztosan van, hiszen hosszú évek óta stabilan megálljuk a helyünket az NB I-ben, de sokkal fontosabb, hogy lassan húsz éves kemény munkának köszönhetően a filozófiából identitás született. A mai világban nincs annál fontosabb, hogy egy klub identitással rendelkezzen, csak akkor lehet szezonról szezonra fejlődni, ha ez megvan. Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy több hazai klub - köztük olyanok is, akik megjárták már az első osztályt - nyíltan vállalta, azt az utat szeretné követni, amit mi felépítettünk és viszünk.

A mai nemzetközi trendben szinte nem látunk arra példát, hogy egy kizárólag nemzeti csapattal felálló klub bajnokságot tudjon nyerni. Pakson mi a fontosabb, a dobogós helyezés vagy ennek a koncepciónak a végig vitele? Lehet-e magyar bajnokságot nyerni csak magyar játékossal?
2017-ben egész Európában mindössze hét olyan élvonalbeli csapat volt, ahol kizárólag hazai játékosok szerepeltek. Ami a bajnoki aranyérmet illeti, a 2010/11-es bajnoki kiírásban már egyszer bebizonyítottuk, hogy ezzel a klubfilozófiával is fel lehet venni a versenyt az első helyek egyikéért. Akkor mindösszesen öt ponttal maradtunk le az aranyérmes Videotontól és hattal előztük a borzérmes Ferencvárost, és még Ligakupát is nyertünk abban az esztendőben. Nincs sorrend, mindkettő fontos számunkra. Továbbra is alázattal, de profi hozzáállással és kialakult klubidentitással menedzseljük labdarúgócsapatunk, valamint egészen biztos, hogy a jövőben sem engedünk abból a szemléletünkből, miszerint csak magyar - beleértve a határon túlt is - játékosokat foglalkoztatunk. És természetesen hiszünk benne, hogy így is lehet bajnokságot nyerni, persze azért ismerni kell a jelenkori erőviszonyokat, de a klubnál minden munkatárs és játékos napról napra azért dolgozik, hogy újra megismételjük az előbb felidézett sikerévünket.

Legfrissebb híreink