Csak egy légióssal kezdte meg a felkészülést a válogatott

Az NB I-es játékosok is csatlakoztak a kerethez.

Forrás: mlsz.hu

AZ MLSZ JELENTÉSE:

A Nemzetek Ligája A-divíziójának négy tavaszi mérkőzése előtt álló férfi A-válogatottunk itthon játszó tagjai hétfőn Telkiben megkezdték a közös felkészülést. Marco Rossi szövetségi kapitány hétfő délután tíz mezőnyjátékosnak és két kapusnak tartott edzést.

A négy NL-mérkőzést megelőző felkészülés első naőjaiban a hazai bajnokságban szereplő labdarúgók (plusz a légiósok közül Schäfer András) dolgoznak együtt Telkiben, a többiek később csatlakoznak a kerethez. A ma délutáni edzés előtt megtartott sajtótájékoztatón Dibusz Dénes és Vancsa Zalán válaszolt az újságírók kérdéseire.

– Szokatlan, hogy tíz nap alatt négy ilyen kemény találkozó vár ránk. Van tapasztalatunk topcsapatok ellen, a korábbi jó eredményekből meríthetünk erőt. Eredménykényszer nincs, de újra megmutatnánk, hogy felvehetjük a versenyt a legjobbakkal. Bízom benne, meg tudjuk mutatni, hogy előreléptünk, és szép perceket tudunk szerezni a szurkolóknak. Talán azzal tudunk meglepetést okozni az ellenfeleinknek, hogy nagyon elhivatottak vagyunk, és csapatként mindent megteszünk a győzelem érdekében – mondta Dibusz Dénes, akiről a szövetségi kapitány már korábban elárulta, hogy két mérkőzésen is védeni fog a júniusi összecsapások közül.

A 17 éves Vancsa Zalán tavasszal mutatkozott be az U19-es válogatottban, most pedig egyszerre a legmagasabb szinten számolnak vele, az A-válogatottban. Az MTK-ból nyáron Belgiumba igazoló támadót meglepetésként érte a hír, hogy a felnőttekkel edzhet, majd az U21-es válogatott németországi Eb-selejtezőjét követően ismét csatlakozik Marco Rossi együtteséhez.

– Nem is fogtam fel igazán, mi történt, amikor megtudtam, hogy az A-válogatottba kaptam meghívót. Hatalmas megtiszteltetés, hogy Marco Rossi bízik bennem, szeretném élni a bizalommal – fogalmazott Vancsa. – Az első héten, míg itt vagyok, igyekszem megmutatni, mit tudok. Nem szoktam izgulni a nagyobb feladatok előtt, de azért ez egy új helyzet, kicsit más érzés volt úgy belépni a telki edzőközpontba, hogy a felnőttekhez érkezem, és nem az utánpótlás-válogatottba. Az első hét felkészülési után az U21-es mérkőzésekre kell koncentrálnom. Csodálatos lenne, ha visszaérkezésem után Marco Rossi bizalmat szavazna nekem, és bemutatkozhatnék a felnőtt válogatottban, de az is tudom, hogy az A-válogatott egészen más szint, mint amiben eddig részem volt pályafutásom során. Tudom, hogy ez még megelőlegezett bizalom a szövetségi kapitány részéről, akármelyik nemzeti csapatban is számítanak rám a jövőben, mindenhol hatalmas megtiszteltetés lesz számomra, hogy címeres mezben léphetek pályára.

Legfrissebb híreink