Csak a pénz érdekli a magyar focistákat az egykori klasszis szerint!

Budapest - Ismét kritikát fogalmazott meg a ferencvárosi edző.

Forrás: fourfourtwo.hu

Lipcsei Péter szerint a fiatal focisták nem akarnak dolgozni, motiválatlanok, hozzáállásbeli problémáik miatt megreked a fejlődésül felnőtt korba lépve, persze tisztelet a kivételnek! Az FC Porto korábbi labdarúgója jelenleg a Ferencváros juniorjainak edzője, aki már korábban is kritizálta a saját játékosait. Most elmondta, hogy milyen tapasztalatokat próbál nekik átadni a portugál együttesnél töltött időszakából. A desportoaominuto.pt oldalnak nyilatkozott a ferencvárosi utánpótlás edző.

 

Lipcsei Péter, mikor kiemelkedő teljesítményének köszönhetően kinőtte a magyar bajnokságot, 1995-ben Portóba szerződött. Minden nagyon jól kezdődött, stabil játékosa lett a csapatnak. 28 pályára lépése alkalmával hat gólt szerzett Lipcsei. Azonban egy szezon után súlyos sérülést szenvedett, és emiatt két kölcsönadás után távoznia kellett a csapatból.

 

„Sokat fejlődtem Portugáliában, bár az első hónap nehéz volt. Az edzések nagyon erősek voltak, de az edzőnk, Bobby Robson biztatott: csak dolgozzak nyugodtan, de mindig százötven százalékot adjak. Ez az, amit én is mondok most a játékosaimnak: ha edzésen százötven százalékot nyújtanak, akkor utána a mérkőzésen sokkal könnyebb dolguk lesz. A sérülésem után megváltozott minden, azért jöttem el. Hosszú kihagyás után voltam, már új volt az edző. Nehéz volt a visszatérés. De játszani akartam, Espinho közel volt Portóhoz, pár kilométer, de csak rövid időt voltam ott, és a sérülésem után a formám sem volt az igazi.”

-mondta Lipcsei a portugál sztárcsapatnál töltött időszakról.

 

Nagy szó volt akkoriban, hogy egy magyar játékos szóba jöhetett egy ilyen szintű csapatnál. És mindennek tetejébe Péterrel a csapatban a Porto megnyerte a bajnokságot is!

 

Élveztem a Portónál töltött időszakot, nemcsak a klub, hanem a város és az ország miatt is. Megszerettem Portugáliát, a portugál embereket, akik mindig kedvesek voltak hozzám. Nagyon örültem, hogy ott lehettem” – mondta a volt középpályás.

A volt magyar válogatott labdarúgó 648 alkalommal lépett pályára Ferencvárosban, ahonnan 2010-ben vonult vissza, azóta a zöld-fehérek különböző korosztályú fiataljait edzi. Azonban abszolút nem elégedett a korosztályos fiatalokkal:

„Nehéz, nehéz… Nagyon különbözik a helyzet az én időmtől, a játékosok már csak a pénzre gondolnak. A magyarok pénzt akarnak, dolgozni nem. Volt egy jó játékosom, akit edzettem, és most a Bolognában van. Nagy Ádám. Ismerik? Érdeklődött utána a Benfica, és azt hiszem, jobb lett volna, ha a nyáron őket választja…”

 

Nem ez volt az első alkalom, hogy kritizálta a fiatal focistákat Lipcsei. Pár évvel ezelőtt a Ferencváros második csapatának játékosait illette azzal, hogy nem profin állnak hozzá az edzésekhez és a mérkőzésekhez…

Legfrissebb híreink