Csaba-Fradi: ítéletek a pályára rohanó szurkolókról

Mindenki elfogadta, amit kapott.

Forrás: Békéscsaba 1912 Előre/Facebook

A Békéscsabai Járási Ügyészség csoportos rendbontás miatt állított bíróság elé öt férfit kedden, akik a tavaly decemberi Békéscsaba-Ferencváros meccsen a pályára rohantak - jelezte a beol.hu

A Magyar Kupa 2019/2020-as szezonjának 8. fordulójában, tavaly december 4-én, a Békéscsaba a Fradit fogadta, és meglepetésre ki is ejtette a fővárosi egyletet.

Az öt vádlott, akik közül 2 volt már büntetve rendbontás, míg egyikőjük ittas vezetés miatt, a hazai szurkolók között foglaltak helyet a meccsen, és mikor az Előre az utolsó  percben gólt szerzett, a vádlottak a pályára rohantak. A férfiak a gólt és csapatuk továbbjutását ünnepelve rövid ideig a pályán tartózkodtak, majd visszatértek a lelátóra.

A helyszíni videofelvételek alapján a férfiakat beazonosították, majd a kihallgatásukat követő egy hónapon belül csoportosan, társtettesként elkövetett rendbontás bűntette miatt a Békéscsabai Járási Ügyészség bíróság elé állította őket.

A bíróság a két büntetlen előéletű férfit 2-2 év próbára bocsátotta, míg a korábban ittas járművezetés miatt büntetett társukat 100 óra, a csoport rendbontás miatt előélettel rendelkező 2 tagját pedig 200 és 300 óra kommunális jellegű közérdekű munka büntetésre ítélte. A bíróság döntését mindenki tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

Legfrissebb híreink