Craiova-Honvéd: újabb döntést hozott az UEFA

Ezúttal a románok bosszankodhatnak.

Forrás:

Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy az UEFA elutasította a Honvéd óvását, így a Craiova készülhet az AEK Athén elleni mérkőzésre. A kispestiek romániai visszavágója botrányosan alakult, a hazai nézők nem bírtak magukkal, a játékvezető mellett például egy hanggránát robbant, így fél óráig állt a játék. A Craiova végül tizenegyesekkel ütötte ki a magyar gárdát.

A román együttesnek a balhé miatt három meccset zárt kapuk mögött kell megrendeznie (ebből a harmadik felfüggesztett), emellett 60 ezer eurót kell befizetnie. A Craiova vezetői fellebeztek az Európai Labdarúgó Szövetség döntése ellen, de nem jártak sikerrel.

 

Ennek ellenére nem biztos, hogy kongani fog az ürességtől a Craiova stadionja, hiszen az elöljárók találtak egy kiskaput: 

"A híradás szerint az Universitatea Craiova az UEFA szabályzatának arra a bekezdésére hivatkozva látott neki a nézők toborzásának, hogy a zárt kapus mérkőzések nézőterén "megfelelő felügyelet mellett" ott ülhetnek futballiskolák és -akadémiák 14 év alatti növendékei, akik számára ingyenes belépést kell biztosítani. Ennek megfelelően az egész régióban elkezdődött a 14 év alatti nézők és kísérőik toborzása, akiktől azt várják, hogy biztatják majd a csapatot." - számoltunk be a trükkről korábbi cikkünkben

Az ügyben összes cikkünk a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink